Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2001 00:00


Haberin Devamı

Rekabet cezasına zam geldi

Rekabetin Korunması Hakkındaki Yasaya aykırı davranışlara verilen para cezaları yüzde 56 oranında artırıldı. Rekabet Kurumu'nun, 1 Ocak 2001 ile 31 Ocak 2001 tarihleri arasında uygulanmak üzere idari ve süreli para cezalarının yüzde 56 oranında artırılmasını öngören tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre uygulanacak para cezaları muafiyet, menfi tespit ve birleşme veya devralma ile anlaşmalara ilişkin bildirim ve başvurularda yanıltıcı ve yanlış bilgi verilmesi durumunda verilen para cezası 1 milyar 898 milyon, kurul kararıyla bilgi isteme ya da yerinde inceleme sırasında eksik, yanlış veya yanıltıcı bilgi verilmesi durumunda verilen para cezası 1 milyar 898 milyon, birleşme, devralma, anlaşma, uyumlu eylem ve kararlarının zamanında bildirilmemesi durumunda verilen para cezası 949 milyon 104 milyon, kurulun verdiği muafiyet kararlarındaki yükümlülüklerin yerine getirilmemesi durumunda verilen para cezası 1 milyar 138 milyon, belirli bir mal ya da hizmet piyasasında doğrudan veya dolaylı olarak rekabeti engelleme, bozma, kısıtlama amacını taşıyan ve bunu ülke geneline yayanlara uygulanacak para cezasının alt sınırı 474 milyon liraya yükseltildi. Kurul uzmanlarının yerinde inceleme yapmalarını engelleyenlere verilen para cezası da 379 milyon 641 bin 600 liraya çıkarıldı.

TEB Mastercard’a üye oldu

Mastercard'a üye olan Türk bankalarına Türk Ekonomi Bankası da (TEB) katıldı. MasterCard, TEB ile birlikte Telepati MasterCard kredi kartını müşterilerine sunarken, üye Türk bankalarının sayısını da 41'e çıkardı. Europay International'dan yapılan açıklamaya göre, Telepati MasterCard sahipleri kartları ile harcarken kazanacaklar. Telepati, kredi kartı harcamaları neticesinde kazanılan armağan puanlarını ‘free shop’ ismini verdiği özel armağan mağazasında hediyelere dönüştürme olanağı sunacak. Telepati MasterCard sahipleri ayrıca istedikleri takdirde kazandıkları puanları her an nakde çevrilebilen TEB Yatırım Likit B Fon'a da dönüştürebilecekler.

Yimpaş Rusya'da 11 hipermarket açacak

Merkezi Yozgat'ta bulunan Yimpaş Holding, Rusya'nın doğalgaz devi olarak nitelendirilen Gazprom şirketi ile Rusya'nın Volgagrad kentine 60 milyon dolarlık ortak yatırım yapmak üzere ortaklık anlaşması imzaladı. Yimpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar, Rusya'da Yimpaş Volga ve Aytaç Volga adlı iki ortak şirket kurduklarını belirterek, her iki şirkette de Gazprom ile ortaklık yapıldığını ifade etti. Uyar, Yimpaş Volga adlı şirketle Moskova'da 5, St. Petesburg'da 3 ve Volgograd'da da 3 olmak üzere 11 hipermarket açacaklarını vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!