Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2000 00:00

Haberin Devamı

Komili Kardeşler'in ‘ortak hesap’ kavgası

TÜSİAD eski başkanı Halis Komili, ablası Ayşe Lütfiye Komili tarafından ortak hesaplarında inceleme istemiyle mahkemeye verildi. Abla Komili, kardeşi ve ortak hesaplarının bulunduğu Deutsche Bank A.Ş. (eski adıyla Türk Merchant Bank) aleyhine yaptığı başvuruda ilginç iddialarda bulundu.

İstanbul 8'inci Asliye Ticaret Mahkemesi'ne avukatı aracılığıyla başvuran Ayşe Lütfiye Komili, Bebek'teki Deutsche Bank A.Ş.'nde (Türk Merchant Bank) kardeşi Halis Komili ile birlikte ortak hesaplarının bulunduğunu, kardeşi Komili'nin 1992'den itibaren ortak hesapta kendisinin bilgisi dışında bazı tasarruflarda bulunduğu endişesi taşıdığını bildirdi. Başvuruda ileride açılacak davaya dayanak olmak üzere dava konusu ortak hesapta 8 yıl içinde yapılan işlemler, hesap hareketleri, para meblağları, bu hareketlerin dayanağı olan evraklarda davacıya ait imzaların gerçek olup olmadığının mahkemece tesbit edilmesi istendi. İş dünyasının önde gelen isimlerinden Komili Ailesi'nde ilginç bir para kavgasını ortaya çıkaran tesbit başvurusu, mahkemece CMUK 368 ve devam maddelerindeki şartlar oluşmadığı gerekçesiyle kabul edilmedi.

Serdengeçti ve Ekzen için devam kararı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkan Yardımcıları Aykut Ekzen ve Necip Süreyya Serdengeçtibu göreve yeniden atandılar. Bazı bakanlıklarda yapılan atama kararları Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlandı.

Hazine Başkontrolörlüğü'ne Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdür yardımcısı Cahit Büyüktürk atandı.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Yüksek Fen Kurulu Üyesi Raşit Emre Tekinbaş başka bir göreve atanmak üzere bu görevinden alındı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Yönetim Kurulu üyeliğine Mehmet Yalburdak, Demiryolları Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdür yardımcılıklarına Faysal Özcan ve Nesip Kemer atandı.

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü Yöneti Kurulu üyeliğine aynı yer Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ahmet Erdurmuş, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu üyeliğine Beyhan Birdal getirildi.

Magic Life Uludağ'a Kartanesi ile girdi

Turizm sektörünü herşey dahil sistemiyle tanıştıştıran Magic Life, kış turizmine de girdi. Magic Life, 15 milyon dolara mal olan Uludağ Kartanesi Oteli'ni hizmete açtı. Magic Life'ın açılışında Bursa Valisi Ali Fuat Güven, TBMM eski Başkanı İsmet Sezgin, İstek Vakfı Kurucusu Bedrettin Dalan, Magic Life Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Kınay, Magic Life İnternational Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Kınay ve Aslan Nakliyat'ın sahibi Recai Aslan katıldı.

Mülkiyeti nakliyeci Arslan ailesine ait olan otelin 195 odası bulunuyor. Uludağ ikinci gelişim bölgesinde bulunan Kartanesi, Bursa'ya 40 kilometre, Bursa Yenişehir Havaalanına ise 120 km uzaklıkta. Magic Life, 2001 yılında Türkiye, Yunanistan, Tunus ve Avusturya'ya ek olarak Bulgaristan ve Mısır'a da girecek. Tunus'ta yer alan 5 tesisli zincire bu yıl bir tesis daha eklenecek. Magic Life ayrıca 2001'de Türkiye'de 2 yeni tesis daha açmayı planlıyor.

Gazprom: Doğalgaz sıkıntısı sizden

Türkiye'de son günlerde gözlenen doğal gaz boru hatlarındaki basınç düşüşünü Rusya'dan kaynaklanmadığını söyleyen Rus Gazprom şirketi, Türkiye'ye günd istikrarlı bir şekilde 36 milyon metreküp gaz verildiğini açıkladı.

Gazprom'da uluslararası boru hatları denetiminden sorumlu yetkili Anatoliy Paramonov Hürriyet'e yaptığı açıklamasında ‘‘Rusya'dan gazın çıkışı normal. Ukrayna da eskisi gibi boru hattını fazla hortumlamıyor. Ukrayna çıkışı, Orlovka kompresör istasyonundan günde 38 milyon metre küp gaz geçiyor. Türkiy topraklarında Kırklareli kompresör istasyonu girişine günde ortalama 36 milyo metreküp gaz verilebiliyor’’ dedi.

Krizin Türkiye'deki koşullardan kaynaklandığını belirten Paramonov, 24 Aralık günü Krıklareli istasyonundaki pompalarda bir arıza meydana geldiğini, ayrıca Türkiye'nin istikrarlı bir şekilde gaz alımı yapamadığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!