Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2000 00:00

Haberin Devamı

Erdemir’de üretim rekoru

EREĞLİ Demir ve Çelik Fabrikaları'nda (ERDEMİR), bu yıl 3 milyon 37 bin 447 ton mamul üretimi gerçekleştirilerek rekor kırıldığı bildirildi. Erdemir Halkla İlişkiler Koordinatörü Hüseyin Akgül, yazılı açıklamasında, fabrikada toplam nihai mamul üretiminde ilk kez 3 milyon ton/yılın üzerine çıkılarak tüm yılların üretim rekorunun kırıldığını belirtti.

Japonya’da işgücü kıtlığı

JAPONYA'da yöneticilerin önündeki en önemli sosyo-ekonomik konulardan birini oluşturan ‘nüfusun yaşlanması’ sorununun giderek daha da ağırlaştığı bildirildi. Ülkede, Ekim ayında tamamlanan son nüfus sayımının sonuçlarına göre, nüfus artış hızı son 5 yıl içinde yüzde 1.1 ile 2'nci Dünya Savaşı'ndan sonra kaydedilen en düşük düzeye geriledi. Nüfus artışı hızının düşmesinin, aktif işgücünün dışına düşen 65 yaş üstündeki nüfusun genel nüfusa oranının giderek büyümesine bağlı olarak, önemli sosyo-ekonomik sorunlara yol açtığı bildiriliyor.

Telefona KDV zammı geldi

TÜRK Telekom, KDV oranındaki ve TÜFE'deki artışa bağlı olarak yeni kontör ücretini yüzde 14.6 artırarak 27.5 bin lira olarak belirledi. Türk Telekom'dan yapılan açıklamada, 12 Aralık itibariyle KDV oranının yüzde 17'den yüzde 25'e çıkarıldığı hatırlatılarak, kablo TV ve PSTN üzerinden internete erişim aboneliği hariç tüm hizmetlere bu artışın zorunluluk olarak yansıtıldığı belirtildi. KDV'deki artış ile TÜFE oranındaki artış uyarınca kontör ücretinin 24 bin liradan 27 bin 500 liraya çıkarıldığı bildirildi. Telekomünikasyon hizmetlerine ilişkin aylık ücretlerin Ocak 2001 tahakkuk döneminde, bir defaya mahsus olarak alınan bağlantı, devir, nakil ücretlerinin ise 20 Aralık itibariyle yüzde 25 KDV oranına göre alınacağı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!