Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

İş Bankası’na 275 milyon dolar kredi

Türkiye İş Bankası, uluslararası piyasalardan 275 milyon dolarlık sendikasyon kredisi aldı. İhracatın finansmanında kullanılanacak bir yıl vadeli ve libor artıyüzde 0.45 faizli krediye ilişkin anlaşma, İş Bankası yetkilileri ve sendikasyonda yer alan 22 bankanın temsilcilerinin katılımıyla bugün Londra'da imzalandı. İş Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, 250 milyon dolar ile başlanan sendikasyon çalışması, uluslararası bankaların talebi sonucu 275 milyon dolar ile tamamlandı. Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, yurtiçi piyasalarda yaşanan olumsuzluklara rağmen 275 milyon dolar tutarındaki sendikasyonkredisinin kolaylıkla temin edilmesinin İş Bankası'na yurtdışı piyasalarda duyulan güvenin bir göstergesi olduğunu vurguladı.

Readypack depreme güvence

YKS Yapkim, ‘‘Readypack’’ (hazır beton) ile inşaat sektöründe yeni bir dönem başlatıyor. Yapı kimyasalları sektöründe faaliyet gösteren YKS Yapkim, Readypack Hazır Beton'u tüm dünya ile birlikte, aynı anda Türkiye pazarına sundu. Yapkim'in Kendiliğinden Yerleşen Hazır Betonu, Türkiye'de kullanıma sunduklarını belirten Yapkim Genel Müdürü Cüneyt Dayıcıoğlu, yeni ürünün, muhtemel işçilik hatalarını ortadan kaldırması ve dayanıklı beton kalitesiyle, deprem kuşağı üzerindeki ülkemizde hayati önem taşıdığına işaret etti.

AC Nielsen satıldı

Hollanda merkezli basın devi VNU araştırma kuruluşu AC Nielsen'ı 2.3 milyar dolara satın aldı. VNU'dan yapılan açıklamada, ACNielsen hisseleri başına 36.75 dolar ödeneceği ve satış işleminin 2001 yılının ilk çeyreğinde sonlandırılacağı belirtildi. VNU Avrupa merkezli bir basın şirketi olmaktan dünya çapında bir oyuncu olmaya doğru giden yolda ilk olarak 1999 yılında 2.5 milyar dolara Nielsen Medya Araştırma şirketini satın almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!