Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2000 00:00

Haberin Devamı

Chase, Morgan 5 bin kişiyi işten attı

ABD'nin büyük bankalarından Chase Manhattan ve J.P. Morgan'ın Eylül ayında tamamlanan birleşmelerinin faturası işçilerine çıkarıldı. Birleşmeye rağmen iki ayrı kimlik olarak faaliyete devam eden bankalardan yapılan açıklamada, birleşme sonrasında ‘tasarruf’ amacıyla 5 bin kişinin işine son verileceği bildirildi. Açıklamada, işten çıkarmaların bankalara 3 milyar dolar tasarruf sağlayacağı belirtildi.

Fitch Aktif Finans'a BB verdi

ULUSLARARASI kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Aktif Finans Factoring'in birincil teminatsız uluslararası yabancı para cinsinden notunu ‘BB-’, birincil teminatsız uluslararası yerel para cinsinden notunu ise ‘BB’ olarak açıkladı. Fitch'den yapılan açıklamada, şirkete ulusal para cinsinden ‘BBB+’ notu verildiği bildirildi. Söz konusu reytinglerin, Türkiye'de bir factoring kuruluşan verilenilk reytingler olduğu kaydedilen açıklamada, ‘‘Aktif Finans Factoring'de disiplinli risk yönetimi prosedürleri uygulanmaktadır ve bu uygulama şirketin sorunlu kredilerinin düşük düzeylerde kalmasını sağlamıştır’’ denildi.

Turkcell sermaye artırıyor

TURKCELL yönetim kurulu, kayıtlı sermaye tavanının 240 trilyon liradan 500 trilyon liraya yükseltilmesi için SPK'ya başvurma kararı aldı. Turkcell Yönetim Kurulu ayrıca, 23 trilyon 766 milyar 255 milyar lira tutarındaki iştirak satışından elde edilen karın ilavesi suretiyle çıkarılmış sermayenin 240 trilyon liradan 263 trilyon 766 milyar 255 milyon liraya artırılması işleminin, kayıtlı sermaye tavanının yükseltilmesi ile eş zamanlı yapılmasını kararlaştırdı.

FP ek vergilere iptal isteyecek

FP, hükümetin Meclis'ten geçirerek yürürlüğe koyduğu ek vergilerin iptali için harekete geçti. FP Genel Başkanı Recai Kutan, ek vergi yasasının iptali için yakında Anayasa Mahkemesi'ne başvuracaklarını açıkladı. Kutan, esnaf temsilcilerini kabulü sırasında, bu konudaki hazırlıklarının son aşamaya geldiğini bildirdi. Kutan, hükümetin getirdiği yeni ek vergileri ‘‘zulüm yasası’’ diye niteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!