Kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2000 00:00

Haberin Devamı

Cansızlar SPK Başkanı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) başkanlığına Doğan Cansızlar getiriliyor. Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürü olan Cansızlar'ın, SPK başkanlığına atanmasına ilişkin kararın, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylandığı öğrenildi. Cansızlar ile diğer Kurul üyelerinin atanmasına ilişkin kararın, Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor.

Şişli'de Bilişim Vadisi açılıyor

En hızlı gelişen sektörlerden biri olan bilişim sektörünün tanınmış markalarını bir araya toplayacak olan Bilişim Vadisi, 18 Kasım'da İstanbul'un Şişli ilçesinde açılıyor. Aidata, AOC, Apex, Apple, Asus, Basf, Bilden, Canon, Compaq, Creative, Deep Blue, Dexar, E-Kolay, Epson, Fujitsu-Siemens, Gateway, HP, IBM, İnform, Lewmark, Microsoft, Not Computer, Oki, Palmex, Sony, Toshiba ve Vestel Bilişim Vadisi'nde yer alarak ürünlerini sergileyecek.

Erdemir yeni tesis kuruyor

Ereğliİ Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir)'nın yıllık 250 bin ton kapasiteli Kalay ve Krom Kaplama Tesisi yarın hizmete açılıyor. Erdemir'in yaptığı açıklamada, proje bedeli 90 milyon dolar olan bu tesis için sektör devleri ile işbirliği yapıldığı ve tesis ekipmanlarının Japon, Amerikan ve İtalyan firma grubu tarafından temin edildiği bildirildi. Kalay kaplı teneke üretim kapasitesinin, yeni yatırımla 100 bin tondan 250 bin tona çıkarılacağı kaydedilen açıklamada, özellikle gıda sanayinde ambalaj yapımında kullanılan bu ürünün kaplama kapasitesi ve saç düzgünlüğünün uluslararası kalite standartlarında olduğu belirtildi. Bu proje ile ilk kez krom kaplı teneke saçı üretecek olan Erdemir'in yeni tesisinin açılış törenine Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz'ın da katılması bekleniyor.

İhlas aracı kurum alıyor

İhlas Holding Yönetim Kurulu, bir aracı kurum satın alma kararı aldı. İhlas Holding'in açıklamasına göre, İhlas Holding Yönetim Kurulu dünkü toplantısında, bir aracı kurum satın almaya karar verirken, bu konuda görüşmeler yapmak üzere Genel Müdür Yardımcısı Ali Tubay Gölbaşı'ya yetki verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!