Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2000 00:00

Haberin Devamı

5'inci Bilişim Semineri başlıyor

Hürriyet'in, Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) ortaklığında düzenlenen ‘Yeni Ekonominin ve Internet teknolojisinin Getirdiği Fırsatlar’ konulu, 5'inci Bilişim Semineri, 23 Kasım 2000, Perşembe günü başlıyor. Maslak Princess Otal'nin Galaxy Salonu'nda düzenlenen seminerin açılış konuşmasını Vuslat Doğan Sabancı yapacak. TBV Başkan Yardımcısı Bülent Gönç, İntel Türkiye Genel Müdürü Cüneyt Çubukçu, Microsoft Türkiye Genel Müdürü Haluk Maga ve Karikatürist Selçuk Erdem'in konuşmacı olarak katılacağı seminer hakkında bilgi edinmek isteyenlerin 0 212 677 0699 numaralı telefonu arayabilecekleri belirtildi.

Sözleşmeli personele enflasyon zammı

Yüksek Planlama Kurulu (YPK), yılın ikinci yarısında sözleşmeli personel ücretlerinin 15 Haziran 2000 tarihinden geçerli olarak yüzde 3.6 artırılması, bu şekilde belirlenen temel ücret miktarlarının da 1 Temmuz 2000 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yüzde 10 oranında artırılmasını karara bağladı. Karar uyarınca, 2000 yılının birinci yarısı için belirlenmiş olan temel ücretlere, 15 Haziran itibariyle yüzde 3.6 oranında zam yapılacak. Bu oranda artırılan temel ücret miktarları 1 Temmuz 2000 tarihinden geçerli olmak üzere yüzde 10 oranında artırılacak. Ücret düzenlemeleri sonucunda aylık ücretin, yönetim kurulu üyeliği ücreti ve ek ödemesi hariç olmak üzere aylık ortalaması, 223 milyon 119 bin liradan düşük olamayacak. Türkiye Kalkınma Bankası ile Eximbank genel müdürlüklerinde ücretler 1 milyar 372 milyon 686 bin liradan, TPAO, BOTAŞ, POAŞ, Petkim, TÜPRAŞ, DİTAŞ ve İGSAŞ genel müdürlüklerinde 1 milyar 193 milyon 640 bin liradan, diğer kuruluşlarda ise 1 milyar 026 milyon 547 bin liradan yüksek olamayacak.

Verizon, Price'ı alıyor

ABD'nin en büyük cep telefonu şirketi olan Verizon'un, Price Communications'ı 1.5 milyar dolara satın alacağı açıklandı. Price'a yapacağı ödemenin yanı sıra 550 milyon dolar tutarındaki borcunu da üstlenecek olan Verizon'un böylece müşteri tabanını ABD'nin güneydoğusuna doğru genişletmiş olacağı ifade edildi. Satış gerçekleştikten sonra Verizon'un abone sayısında 500 bin kişilik artış olacağı açıklandı. Merkezi New York'ta bulunan Price, Georgia, Alabama, Güney Carolina ve Florida'da 3.4 milyon kişiye hizmet veriyor. Dünyanın en büyük cep telefonu firmalarından İngiliz Vodafone grubu ile ABD Verizon firmasının ortaklaşa oluşturdukları Verizon, ABD'de cep telefonu alanında ilk sırada yer alıyor.

Fitch Körfezbank'a üç yeni not verdi

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch tarafından Körfezbank'a kısa vadeli döviz cinsinden borçları için ‘B’, bireysel not olarak ‘C’ ve destek notu olarak ‘3T’ olmak üzere 3 yeni derecelendirme notu verildi. Körfezbank'dan yapılan açıklamaya göre, Fitch, bankanın uzun vadeli uluslararası döviz cinsi ve TL notlarını ‘BB-’ ve ‘BB’, kısa vadeli TL notunu da ‘B’ olarak tekrar teyit etti. Açıklamada, Fitch'in derecelendirme notunun, Körfezbank'ın sağlam sermaye yapısını, istisnai aktif kalitesini ve Doğuş Grubu'nun güçlü desteğini yansıttığı değerlendirmesinde bulunuldu. Körfezbank'ın kredi notu, yılın ilk yarısında S&P, Thomson Financial Bank Watch ve Capital Intelligence tarafından yükseltilmişti.

Bianchi Manisa'da fabrika kurdu

Bianchi Bisiklet Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yeni fabrika inşaatının tamamlandığı bildirildi. Bianchi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Önder Şenkon, 2000 yılı başında inşaatına başlanan fabrikanın, 30 Ekim'de tamamlandığını ve halen deneme üretimini sürdürdüğünü açıkladı. 20 Kasım'da fabrikada 2001 yılı modellerinin üretimine başlanacağını belirten Şenkon, ‘‘Bu yatırımla, İzmir'in Pınarbaşı ve Belkahve mevkilerindeki iki tesisimizi Manisa'da toplamış oluyoruz. Yıllık 255 bin adet olan üretim kapasitemizi, yeni tesiste 400 bine çıkardık’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!