Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2000 00:00

Haberin Devamı

Abank'a ISO 9001 belgesi

ABANK, bir yıldır sürdürdüğü kalite yönetimi çalışmaları sonucunda ISO 9001 belgesi aldı. Bankadan yapılan açıklamada 8-11 Ağustos tarihleri arasında BVQI (Bureau Veritas Quality International) firması tarafından denetlendi ve tüm bankacılık dallarında yapılan denetleme sonunda ISO belgesini alma hakkını kazandı.

Kardemir zam yaptı

KARABÜK Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) A.Ş ürünlerinin, bugünden geçerli olmak üzere değişen oranlarda zamlandığı bildirildi. Kardemir A.Ş Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, ton başına, düz ve nervürlü yuvarlaklar, profiller, köşebentler, kütükler,kırpıntı ile kok ve yan ürünlerine zam yapıldı.

Garanti'ye yeni genel müdür yardımcısı

GARANTİ Bankası'nda 1997 yılından bu yana Finansal Kurumlar Müdürü olarak görevini sürdüren Tolga Egemen,20 Eylül 2000 itibariyle Finansal Kurumlar Müdürlüğü ve Yurtdışı Koordinasyon Müdürlüğü'nden sorumlu genel müdür yardımcılığına atandı.

Ata Yatırım Meridyen Menkul'ü aldı

ATA Yatırım'ın Meridyen Menkul Kıymetler'i satın aldığı ve şirketin bundan sonra Ata Yatırım'ın online işlemlerinin üssü olacağı bildirildi. Ata Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Korhan Kurdoğlu, yaptığı açıklamada, Meridyen Menkul Kıymetleri alarak, online işlemleri ve diğer çalışmaları birbirinden ayırmayı amaçladıklarını belirtti.

İTO'dan üniversite bursu

İSTANBUL Ticaret Odası'nın (İTO), üniversite öğrencilerine verdiği karşılıksız burslar için başvurular 2 Ekim tarihinde başlıyor. İTO'nun 1952 yılından bu yana sürdürülen burs uygulamaları ile bugüne kadar 12 bini aşkın öğrenciye maddi katkı sağlandı.

Zorunlu Deprem Sigortası başlıyor

KONUTLAR için zorunlu deprem sigortası uygulaması yarından itibaren başlıyor. Kat mülkiyeti kanunu kapsamındaki bağımsız bölümler, tapuya kayıtlı ve özel mülkiyete tabi taşınmazlar üzerindeki binalar ve doğal afetler nedeniyle devletin yaptırdığı konutlar için deprem sigortası yaptırılması zorunlu olacak. Zorunlu deprem sigortası uygulaması yalnızca konutları kapsıyor. Zorunlu deprem sigortası, yıllık olarak düzenlenmiş poliçeler üzerinden yapılacak, buna ilişkin sigorta primi peşin olarak ödenecek. Sigorta, Doğal Afet Sigortaları Kurumu ile sözleşme yapan yetkili sigorta şirketleri ve bunların acenteleri aracılığıyla yapılacak. Zorunlu deprem sigortası, depremin ve deprem sonucu yangın, infilak ve yer kaymasının binalar ve temellerinde neden olacağı maddi zararlar teminat altına alınacak. Doğal Afet Sigortaları Kurumu, en çok 20 milyar liraya kadar sigorta teminatı verecek. Konutun gerçek değerinin bu bedelden daha fazla olması durumunda sigortalı, sözkonusu aşan kısım için sigorta şirketlerinden isteğe bağlı olarak ek teminat alabilecek. Sigorta primi, yüksek riskli bölgelerde daha yüksek, düşük riskli bölgelerde daha az olacak biçimde farklılaştırıldı. Buna göre, 100 metrekare büyüklüğündeki betonarme bir konut için hesaplanan sigorta bedelinin 15 milyar lira olduğu varsayılırsa, konutun birinci derece risk bölgesinde yer alması durumunda yıllık prim tutarı 30 milyon, üçüncü derece risk bölgesinde yer alması durumunda ise 11 milyon 250 bin lira olacak.

Nakliyeciler Roterdam'da Türkiye'yi tanıtıyor

DÜNYADA lojistik konusunda hizmet verenlerin katıldığı en büyük kongre olan Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Dernekleri Birliği (FIATA) Roterdam Dünya Kongeresi ve Fuarı'na, bu yıl ilk kez Türkiye'yi temsilen bir meslek kuruluşu da katıldı. Hollanda'nın Roterdam şehrinde düzenlenen ve 29 Eylül'de sona erecek fuarda, Türkiye'yi temsil eden, Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD)'ın standı eski bir İstanbul sokağı görüntüsünde düzenlendi. 1926 yılında Viyana'da kurulan FIATA, 150 ülkeden 93 dernek ve 2 bin 500 dernek üyesi tarafından temsil ediliyor. Bu sayı dünyada 45 bin şirket ve 10 milyon çalışanı kapsıyor. FIATA'nın Türkiye temsilciliğini yapan ve 1986'da 30 firmanın katılımıyla kurulan UTİKAD'ın 173 üyesi bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!