Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

Sakıncalı müşavire ihraç

TÜRKİYE Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB), Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü tarafından, ‘yeminli mali müşavirlik yapmaları sakıncalı’ görülen üyeleri hakkında soruşturma başlattı. TÜRMOB Genel Sekreteri Uğur Büyükbalkan, yaptığı açıklamada, Gelirler Genel Müdürlüğü'nce sakıncalı görülen yeminli mali müşavirler hakkında soruşturma başlattıklarını ve soruşturmanın sonucuna göre bu kişilerin Birlik'ten ihraçlarının gündeme gelebileceğini söyledi.

DHL uçak filosunu yeniliyor

DHL, artan kapasite ihtiyacını karşılayabilmek amacıyla uçak filosunu yeniliyor. DHL'den yapılan açıklamada, Boeing Airplane Services ile varılan anlaşmaya göre, DHL filosundaki Boeing 727 tipi uçakların yeni Boeing 757 modeli ile değiştirileceği bildirildi.

Kentbank dört yeni fon kurdu

KENTBANK, 4 yeni fon kurdu. B Tipi Likit Fon, B Tipi Yabancı Menkul Kıymetler Fonu, B Tipi Tahvil ve Bono Fonu ve A Tipi Değişken Fon adlarını taşıyan fonların özellikleri; B Tipi Likit Fon, getirisi büyük ölçüde reponun getirisine endeksli, B Tipi Yabancı Menkul Kıymetler Fonu, içinde gelişmiş ülkelerin borçlanma senetleri ve o ülkelere ait şirketlerin hisse senetleri bulunuyor. Bu fonun içindeki ürünler döviz cinsinden değerlendiriliyor. B Tipi Tahvil ve Bono Fonu, içinde asgari yüzde 51 oranında Hazine kağıtları bulunuyor. A Tipi Değişken Fon, İMKB'nin seçilmiş şirketlerine, repo ve bonoya yatırım yapıyor.

Borsa 41 puan yükseldi

İSTANBUL Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) dünkü seanslarda 41 puan artışla 13 bin 233 puandan kapandı. Yüzde 0.31 artan borsada iki seans toplamında ulaşılan 345 trilyon 105 milyar liralık işlem hacmi son haftaların en yüksek değerleri arasında yer aldı. Birinci seansa 13 bin puanın üzerinde tutunma gayretiyle başlayan İMKB-100 Endeksi, 12 bin 975 puana kadar indikten sonra gelen alımların etkisiyse13 bin 239 puana kadar çıktı. İlk seans, önceki güne göre 20 puanlık düşüşle 13 bin 173'den kapandı. İkinci seansta İMKB-30 hisseleri üzerinde yoğunlaşan işlemler endeksin yükseliş eğilimine girmesine neden oldu. İMKB-100, ikinci seansta 13 bin 297 puanı gördükten sonra 13 bin 233 puandan kapandı.

TÜSİAD: Enflasyon beklentisi 20-25'e indi

İŞADAMLARI, Enflasyonla Mücadele Programının 8 ayını başarılı bulduğunu açıkladı. Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), ekonomik istikrar ve enflasyonla mücadele programının ilk sekiz ayını başarılı buldu. Makro ekonomik uyum programının enflasyonla mücadelede başarısının Merkez Bankası'nın İktisadi Yönelim Anketleri'ne de yansıdığı bildirilen açıklamada, şöyle denildi: ‘‘ Özel sektörün enflasyon beklentileri ortalama olarak yıllık yüzde 20-25 aralığına yerleşmiş bulunmaktadır.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!