Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

THY’nin sermayesi artıyor

TÜRK Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu, şirketin çıkarılmış sermayesinin 150 trilyon liradan 175 trilyon liraya yükseltilmesini kararlaştırdı. THY'den İMKB'ye gönderilen açıklamaya göre, artırılacak sermayenin 12.5 trilyon liralık bölümü bedelli, 12.5 trilyon liralık bölümü de yeniden değerleme değer artış fonundan bedelsiz karşılanacak.

Önder ödemeleri başlıyor

SERMAYE Piyasası Kurulu (SPK), müflis aracı kurum Önder Menkul Değerler A.Ş.'den alacaklı durumdaki kişilerin hr birine yapılacak ödeme tutarının bu yılın sonu itibariyle 2 milyar lirayı aşmayacağını bildirdi. ANAP İstanbul Milletvekili Bülent Akarcalı, SPK Başkanı Muhsin Mengütürk'e yazdığı yazıda, Önder Menkul Değerler'e ilişkin yapılan işlemler hakkında bilgi istedi. Bunun üzerine, SPK tarafından 1996'de yetki belgesi iptal edilen, 1997 yılında iflasına karar verilen ve tasfiye işlemleri halen süren aracı kurumun alacıklalarına yapılacak ödemelerin prosedürü hakkında bilgi verildi.

İşbank’ın net kárı % 55 arttı

TÜRKİYE İş Bankası'nın bu yılın ilk yarısındaki net karı, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 55 artarak, 211 trilyon liraya yükseldi. Türkiye İş Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, bu dönemde 307 trilyon lira brüt kar elde eden banka, 68 trilyon lira vergi karşılığıile 28 trilyon lira da diğer karşılıklar için ayırdı. Bankanın özkaynakları yüzde 283 artarak, 1 katrilyon 451 milyar liraya, aktif toplamı yüzde 120 artışla 6 katrilyon 569 milyar liraya ulaşırken, yüzde 105 oranında gelişme gösteren mevduat toplamı da 4 katrilyon liraya yaklaştı.

Tüpraş'ın deprem zararı değişti

TÜPRAŞ, 17 Ağustos depremi nedeniyle İzmit Rafinerisi'nde çıkan yangın sonucu oluşan hasarın 55-60 milyon dolar düzeyinde oluşacağının anlaşıldığını bildirdi. TÜPRAŞ'tan yapılan açıklamada, daha önce 75-80 milyon dolar düzeyinde tahmin edilen hasarla ilgili olarak, kesin hasar tespit çalışmaları ilerledikçe daha gerçekçi değerlendirmelere ulaşıldığı kaydedildi. Açıklamada, bu hasarın 55-60 milyon dolar düzeyinde oluşacağının belirlendiği ifade edildi.

Tekel'e toptancı olmak kolaylaştı

TEKEL, ürünlerinin toptan satıcılığı yetkisini vereceği kuruluşlarda aradığı koşulları yumuşattı. Toptan satıcılarına bazı ürünlerde 90 güne kadar varan vadelerle satış yapmaya başladı. Tütün, Tütün Mamulleri, Alkol ve Alkollü İçkilerin Toptan Satışı Hakkında Yönetmelik değiştirildi. Tekel Yönetim Kurulunun, perakende satış yapan ruhsatlı bayilere satış yapmak üzere, toptan satış yetkisi verebileceği kuruluşlarda aranan koşullar yeniden belirlendi. Buna göre, yetki verileceklerde, işyerinin kendi mülkü olması veya en az beş yıl süreyle (Finansal kiralama dahil) kiralandığına ilişkin noter onaylı kira sözleşmesinin bulunması koşulu aranacak. Daha önce sadece işyeri kendi mülkü olanlara bu yetki veriliyordu. Kuruluşun, il merkezlerindeki belediye sınırları içerisinde faaliyet gösteriyor olmaları koşulu da aranacak. Daha önce bu kuruluşların birden fazla belediye sınırı içerisinde faaliyette olmaları isteniyordu.

Fındık fiyatı yüzde 7.8 arttı

FİSKOBİRLİK, geçen yıl aldığı ürünün hemen hemen tamamını depolarında bulundururken, yeterli finansmanı da olmadığı için, bu yıl ancak geçen yılki alım fiyatına yakın bir fiyatı, dün akşam saatlerinde açıklayabildi. Geçen yıl 1 milyon 20 bin liradan alıma başlayan, dönem sonuna kadar fiyatı 1 milyon 70 bin liraya çıkaran Fiskobirlik, bu yıl için, Hazine'nin isteği üzerine, 1 milyon 100 bin lira fiyat açıkladı. Böylece, fındık alım fiyatı, geçen yıl sezon başına göre yüzde 7.84, sezon sonuna göre de yüzde 2.80 arttı. Birlik, fiyat açıklamasını, önceki akşam saat 19.00 civarında, yönetim kurulu toplantısı sırasında yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!