Kısa, kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa, kısa...
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

Kredi kartları hediye dağıtıyor

KREDİ kartı pazarında yoğun rekabet yaşanıyor. Bankalar, birbirinden cazip kampanyalarla kredi kartı müşterilerinin sayısını artırma yoluna gidiyor.

Akbank, Amerikan Express, MasterCard ve Visa kredi kartlarını kullananlar arasında seçilecek şanslı müşterilerine 3 adet otomobil ile 153 bilgisayar veriyor.

Vakıfbank, 1 Mayıs'ta başlattığı ve 30 Nisan 2001 tarihine kadar sürecek bir kampanya ile 2001 model Opel Astra otomobil ve çeşitli hediyeler kazanma şansı tanıyor.

Osmanlı Bankası, kredi kartlarında ‘‘Armağan kumbarası programı’’ ile Mondial kredi kartları ile yapılan harcamalar karşılığında biriktirilen puanlarla katologlardan hediye alma olanağı sunuyor.

ABank, Honda ve MasterCard işbirliğiyle oluşturulan Honda Card ile yapılan alışverişlerde kazanılan puanlar, Honda marka bir otomobil satın alınırken indirime dönüşüyor.

Demirbank, İstanbul'un en büyük gece kulüplerinden biri olan Laila'nın müşterileri için çıkardığı Demirbank&Laila Kart, Laila'ya ücretsiz giriş sağlarken, Pazar günleri Laila'da yapılacak Demirbank sinema gecelerine katılımda da öncelik sağlıyor.

Repoda rekor artış

YILBAŞINDAN itibaren uygulamaya konulan ekonomik istikrar ve enflasyonla mücadele programı repoya yaradı. Faiz oranlarındaki hızlı düşüş Türk Lirası mevduatta reel anlamda gerilemeye neden olurken, repoda rekor bir artış yaşandı. Repo hesaplarında tutulan para yılbaşından 16 Haziran'a kadar olan dönemde 4 katrilyon liraya yakın artış göstererek ikiye katlandı.

TOBB'dan 4 yeni karar

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu, Ege Bölgesi Sanayi Odası'nda yaptığı topmlantıda, dört önemli karar aldı. Toplantıdan sonra bir açıklama yapan TOBB Basın Sözcüsü Atıl Akkan, 2000 yılı yatırım programına dahil olan İzmir Seferihasar Teknopark Organize Sanayi Bölgesi'ne TOBB'un ortak olma kararı aldığını belirtti. Akkan, ‘‘Sadece Seferihisar'a değil, bundan sonra kurulacak tüm organize sanayi bölgelerine TOBB ortak olacak’’ dedi. KOBİ'ler için Dünya Ticaret Merkezleri'nde yer kiralama kararı alındığını da belirten Akkan, üçüncü kararın ise İktisadi Kalkınma Vakfı'nın Avrupa Birliği ile ilgili çalışma başlatılmasına yönelik olduğunu kaydetti. Dördüncü karar olan TOBBNET Projesi'ni ise İzmir Ticaret Borsası Başkanı, TOBB Başkanvekili Hasan Özmen açıkladı. Türkiye'deki 345 oda ve borsanın TOBBNET projesiyle otomasyona geçeceğini belirten Özmen, oluşturulacak sitede Ticaret Sicil Gazetesi'nin de yer alacağını kaydetti.

Sabancı'dan iki yeni marka

SABANCI Topluluğu şirketlerinden Teknosa, Sharp'ın yanı sıra Hoover ve Thomson ürünlerini de satacak. Teknosa'dan yapılan açıklamaya göre, Hoover, Sharp ve Thomson marka ürünlerin bayilere tanıtımında konuşan Teknosa Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Demir Sabancı, beyaz eşyada beğeni kazanan Hoover ile kahverengi eşyada Avrupa ve Amerika'da tepe noktaya uzanan Thomson şirketleri ile anlaştıklarını bildirdi. Demir Sabancı, böylece, Sharp ürünlerinin yanı sıra, bünyeye iki yeni markayı daha ilave ederek müşterilerine 150 kaleme ulaşan daha zengin bir ürün gamı sunmaya hazır hale geldiklerini vurguladı.

Tavuklara daha büyük yumurtlatan madde

İSRAİLLİ ve İngiliz bilim adamları, insan idrarında bulunan bir maddenin, tavukların daha büyük yumurta yumurtlamasını sağladığını buldular. Alman Der Spiegel Dergisi'nin İngiliz New Scientist adlı bilim dergisine dayanarak verdiği habere göre, İsrail'deki Open Üniversitesi bilim adamları ile İngiliz bilim adamları, 10 tavuk kafesinin üzerine, organik pyrazin bileşimine batırılmış pamuk topları astılar. Pyrazin maddesinin insan idrarında da bulunduğunu kaydeden bilim adamları, 4 ay süren araştırmalar sonucunda, pyrazin maddesine batırılmış topları koklayan tavukların, diğer tavuklara göre, ortalama 4 gram daha ağır yumurtalar yumurtladığını açıkladılar.

Borsada haftalık kayıp % 3.1

İSTANBUL Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), gergin günler geçirmeyi sürdürüyor. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)'nun Uzan Grubu'na ait Çukurova Elektrik, Kepez Elektrik ve Metaş şirketlerinde başlattığı operasyonlarla, ‘bazı bankalara el koyulacak’ söylentileri yatırımcıların hisse senedi işleminden çok haberleri takip etmesi sonucunu doğurdu. İşlem hacmi sadece birinci ve ikinci seanslar toplamı itibariyle 169 trilyon lirada kaldı. Dünkü ilk seansa durgun ve kararsız başlayan İMKB'de, seans içinde endeks 14 bin 322 puanla 14 bin 501 puan arasında hareket etti. İlk seans, önceki güne oranla yüzde 0.12 artış kaydedip 14 bin 421 puandan kapandı. İlk seanstaki 17 puanlık artış, ikinci seansta da sürdü. İMKB-100 kapanış itibariyle 14 bin 466 puanda kaldı. Bu sonuçla İMKB-100 perşembe gününe göre yüzde 0.42 artış kaydetti. Haftalık bazdaysa İMKB-100'ün kaybı yüzde 3.1 oldu.

Elektrik % 2.1 zamlandı

ELEKTRİK maliyetlerinin arttığı gerekçesiyle Başbakanlık'tan aylık zam oranını 5.2'ye yükseltilmesi isteği kabul görmeyen Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ), elektriğe ortalama yüzde 2.1 oranındaki zam uygulamasına devam ediyor. TEDAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, meskenlerde tüketilen elektriğin birim fiyatı 42 bin 450 liradan 1 Temmuz'dan itibaren 43 bin 350 liraya yükseltildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!