Kısa, kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa, kısa...
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2000 00:00

Haberin Devamı

Devler Daewoo için yarışa girdi

GİRDİĞİ mali güçlük nedeniyle satışa çıkarılan Güney Kore'nin ikinci büyük otomotiv firması Daewoo Motor ve ona bağlı spor otomobil üreticisi Ssangyong Motor için 5 büyük otomotiv şirketinin niyet mektubu verdiği bildirildi. Daewoo'dan yapılan açıklamada, yaptıkları çağrı üzerine ABD'den Genarel Motors ile Ford, Almanya'dan DaimlerChyrisler, İtalya'dan Fiatve Güney Kore'den Hyundai şirketlerinin niyet mektubu gönderdiği belirtildi. Daewoo'nun niyet mektubu veren şirketlere üretim tesislerinde inceleme izni vereceği ve şirket hesaplarını kısmen açacağı ifade edildi. Daewoo ile ilgilenen firmaların bu incelemelerden sonra 3 ay içinde teklif vermeleri gerektiği, en iyi teklifi veren 1 ya da 2 firmayla ileri görüşmelere geçileceği kaydedildi.

Halkbank faiz indirdi

HALKBANK, ekonomideki ve maliyetlerdeki gelişmeler üzerine kredi faizlerini 20-35 puan arasında düşürerek, bu yılın ilk faiz indirimini gerçekleştirdi. Banka, yeni faiz oranlarını 1 Mart 2000 tarihinden itibaren uygulamaya başlayacak. Halkbank'taki faiz indirimleri şöyle:

Ticari kredi faizleri yüzde 110'dan yüzde 80'e indi.

Spot krediler yüzde 85'den yüzde 45-50'ye düştü.

Sanayici KOBİ kredileri yüzde 85'den yüzde 65'e indi.

Büyük çlçekli KOBİ kredileri yüzde 110'dan yüzde 75'e düştü.

Yüksek teknoloji kredisi yüzde 80'den yüzde 60'a düşürüldü.

Bilgisayar yazılım kredisi ve ürün geliştirme kredisi yüzde 80'den yüzde 60'a indi.

ISO 9000 Kalite Standartları Belgesi Kredisi ile Fuar ve Sergilere Katılma Kredisi de yüzde 75'den yüzde 60'a düştü.

KOBİ'lere aylık destek kredisi faizi yüzde 7'den yüzde 4.5'e düştü.

Mavikart Kredisi yüzde 80'den yüzde 75'e indi.

Tüketici Kredileri de aylık yüzde 6.75'den yüzde 4.5'e düştü.

Kısa kısa...

Cıngıllı: 7 bankayla 7.5 milyar doları bulduk

CINGILLI Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Halit Cıngıllıoğlu, bünyelerindeki yedi bankanın 1999 yılında aktif büyüklüğünün 7.5 milyar dolara, özsermayesinin de 1 milyar dolara ulaştığını bildirdi. Cıngıllıoğlu, ana faaliyet konusu finans olan grubun, bünyesindeki bankalar ile Avrupa'dan Orta Asya'ya kadar geniş bir coğrafyaya yayılarak, dünyadaki konumunu güçlendirdiğini belirtti.

İş Bankası'na rekor sermaye artırım izni

SPK, İş Bankası'nın rekor sermaye tavanına izin verdi. İş Bankası'nın sermaye tavanını 650 trilyon liradan 1 katrilyon 500 trilyon liraya çıkarmak için yaptığı başvuru Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından kayda alındı. Sermayesi 279 trilyon 399 milyar lira düzeyinde bulunan banka, bu yıl 83 trilyon 837 milyar liralık bedelli, 194 trilyon 764 milyarlık bedelsiz, gelecek yıl 167 trilyon 417 milyarlık bedelli, 314 trilyon 583 milyarlık bedelsiz, 2002 yılında da 294 trilyon 202 milyarlık bedelli, 165 trilyon 798 milyar liralık bedelsiz artırım öngörüyor. 14 ortaklığın daha sermaye tavanlarını artırma başvuruları uygun görüldü.

Ekmekçioğlu Factoring Derneği Başkanı

FACTORİNG Derneği Olağan Genel Kurulu geçtiğimiz günlerde yapıldı. Derneğin Yönetim Kurulu Üyeliklerine Yapı Kredi Faktoring Genel Müdürü Rengin Ekmekçioğlu, Dış Factoring Genel Müdürü Necmi Bozantı, Pamuk Faktoring Genel Müdürü Belkıs Alpergun, Yaşar Factoring Genel Müdürü Yüce Uyanık ve Optima Factoring Genel Müdürü Halit Özsoy seçildi. Factoring Derneği Genel Başkanlığı'na ise Rengin Ekmekçioğlu getirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!