Kısa, kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa, kısa...
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2000 00:00

Haberin Devamı

Demirbank da fondaki bankalara talip

DEMİRBANK Genel Müdürü Hasan Akçakayalıoğlu, banka olarak Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nda bulunan bankaların bir yada bir kaçını satın almak istediklerini, ancak bu konuda kesin kararı vermek için Fon'da bulunan bankaların durumunun netleşmesini beklediklerini söyledi. Demirbank'ın 1999 yılı performansının değerlendirildiği basın toplantısında konuşan Akçakayalıoğlu, Fondaki bankalara aynı zamanda yabancı bankalarında talip olduğunu belirterek, ‘‘Önümüzdeki günlerde banka alımları konusunda ilginç kombinasyonlar yaşanabilir’’ dedi. Akçakayalıoğlu, kamuoyunda sıkca tartışılan mevduat garantisinin de kademeli olarak kaldırılması gerektiğini söyledi.

Emsan'ların borsa sırası kapatıldı

EMSAN Paslanmaz Çelik ve Emsan Beşyıldız Çelik şirketlerinin İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Gözaltı Pazarı'ndaki işlem sıraları kapatıldı. Borsa Yönetim Kurulu, üretim faaliyetlerini durdurma kararı alan Emsan şirketlerinin yönetim kurullarının alacağı kararlar Borsa'ya ulaşıp, konu açıklığa kavuşuncaya kadar işlem sıralarının kapatılması kararı aldı. Emsan Beşyıldız Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Emsan Paslanmaz Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından 18 Şubat'ta Borsa'ya ayrı ayrı gönderilen açıklamalarda ise piyasa şartları nedeni ile üretime bir süre ara veren şirketin, içinde bulunduğu mali durumun özellikle vadesi gelen banka borçlarını karşılamada yetersiz kaldığı ve bankalarla borçların ertelenmesi ile ilgili yeni bir anlaşmaya varılmayacağının da anlaşıldığı ifade edildi.

Anadolu Hayat'a yoğun talep

ANADOLU Hayat Sigorta, 1.5 trilyon lira nominal değerli hisse senetlerinin halka arzından 68.6 milyon dolarlık hasılat elde etti. Anadolu Hayat Sigorta'dan yapılan açıklamada, 17-18 Şubat tarihlerinde yapılan halka arzda, Türkiye'de bugüne kadar gerçekleşen en yüksek başvuru adedinin yaşandığı bildirildi. Açıklamaya göre, şirketin ödenmiş sermayesinin yüzde 15'ine karşılık gelen 1.5 trilyon lira değerindeki hisse senetlerine 277 milyon dolarlık talep toplandı. Talebin ancak yüzde 25'lik bölümü karşılanarak, 68.8 milyon dolarlık hasılat elde edildi. 26 bin liradan satışa sunulan Anadolu Hayat sigorta hisseleri, 201 bin 624 kişiye satıldı. Böylece, şirket, Türkiye'nin halka açık en çok ortaklı şirket olma özelliğini de elde etti.

Garanti'nin Tansaş satışı

GARANTİ Bankası, Tansaş'ın yüzde 10 hissesini, 34.5 trilyon lira bedelle Start Investments Limited'e sattı. Garanti Bankası'ndan İMKB'ye gönderilen açıklamada, banka ya da aracı kurum kullanmaksızın yabancı sermaye mezuatı kapsamında gerçekleşen satıştan 26.8 trilyon lira kar elde edildiği bildirildi. Açıklamaya göre, 18 Şubat'ta gerçekleşen satışa ilişkin bedel, nakit ve peşin olarak tahsil edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!