Kısa, kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa, kısa...
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2000 00:00

Haberin Devamı

A tipi fon bono satıp hisse aldı

A tipi fonlar, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'ndaki (İMKB) yükselişe paralel, ellerindeki bono miktarını azaltıp, hisse senedine yöneldi. Özellikle küçük yatırımcının Borsa'daki dalgalanmalardan etkilenmemesi için önerilen A tipi fonlar, geçtiğimiz yılın Aralık ayısonu itibariyle portföylerinde tuttukları hisse senedi miktarını 1994'den bu yana en yüksek düzeye çıkardılar. Aralık ayı sonu itibariyle portföylerinin yüzde 55.4'lük kısmı hisse senetlerinden oluştu.

Lisanslı danışmanlar geliyor

SERMAYE Piyasası Kurulu (SPK), sermaye piyasası alanında çalışanların mesleki yeterliliklerini belli bir düzeye getirmek amacıyla harekete geçti. Sermaye piyasası alanında çalışanların mesleki yeterliliklerini, bilgi ve becerilerini ölçmek amacıyla sınavlar yaparak, ihtisas alanları itibariyle lisans vermek üzere, SPK tarafından ''Sermaye Piyasaları Lisanslama Merkezi A.Ş'' kurulacak. Merkezi İstanbul'da olacak lisanslama şirketinin bu yılın ilk yarısı sonuna kadar faaliyet geçirilmesi planlanıyor.

Tekstilbank'ın Sevgi hissesi sorun oldu

TEKSTİLBANK’ın sahibi bulunduğu 250 milyon lira nominal değerli Sevgi Özel Sağlık Hizmetleri A.Ş. hisse senetlerinin bir bölümünün satışında sorun çıktı. SPK'dan borsaya gönderilen açıklamada, Tekstil Bankası'nın, elindeki 250 milyon lira nominal değerli Sevgi Özel Sağlık Hizmetleri hisselerinin İMKB'de satışı için izin talep ettiği belirtildi. Açıklamada, ileride Muzaffer Mermer, Aks Menkul Değerler A.Ş. ve banka arasında rehne ve taahhütnamelerin içeriğine ilişkin ortaya çıkabilecek taleplerin ve Muzaffer Mermer'in İstanbul 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde Aks Menkul Değerler, banka ve İMKB Takas ve Saklama Bankası A.Ş.'ye karşı hisse senetlerinin devir ve teslimi amacıyla açtığı davanın sonucunda, hisse senetlerinin aynen tesliminin kabul edilmesi halinde, İMKB'de yapılacak satışın hukuki ve cezai tüm sorumluluğunun Banka'ya ait olacağı kaydıyla satışın uygun görüldüğünün bankaya bildirildiği kaydedildi.

Emlakbank'tan TÜFE'ye endeksli konut kredisi

TÜRKİYE Emlak Bankası, banka konutlarının satışında bugünden geçerli olmak üzere ‘‘TÜFE'ye endeksli yuva kredisi’’ uygulaması başlatıyor. Emlakbank, konutlarının satışında yeni uygulamaya koyacağı TÜFE'ye endeksli yuva kredisinde müşterilerine 15 yıla kadar vade olanağı sunacak. Kredinin faiz oranı, 12 aylık bir dönemde TÜFE'nin yüzde 10 fazlası olarak belirlendi. Buna göre, TÜFE'nin 12 aylık dönemde yüzde 20 olması halinde, kredi faiz oranı yıllık yüzde 22 olarak uygulanacak.

Yılın işletmecileri seçildi

İSTANBUL Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme İktisadı Enstitüsü ve Dünya Gazetesi ‘‘Yılın İşletmecileri’’ni belirledi. Yönetici ve müteşebbislerden, İşletme Fakültesi mezunlarından, öğretim üyelerinden ve yazarlardan oluşan aday belirleme kurulunun önerdiği Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Turkcell Genel Müdürü Cüneyt Türktan, Mİgros Genel Müdürü Bülend Özaydınlı, Özdilek Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek ve Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren ‘‘Yılın İşletmecileri’’ seçildi. Ödüller, 29 Şubat'ta İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde yapılacak bir törenle sahiplerine verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!