Kısa, kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa, kısa...
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2000 00:00

Haberin Devamı

Finansbank'ın KKTC'deki banka açıklaması

KKTC Bakanlar Kurulu tarafından 28 Ocak'ta faaliyetleri durdurulan Finansbank'ın (Kıbrıs), Türkiye'de faaliyet gösteren Finansbank A.Ş veya gruba dahil diğer bankalar ve şirketlerlehiçbir ilgisinin bulunmadığı bildirildi. Finansbank Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 29 Ocak tarihinde yayımlanan bazı gazetelerdeki haberde adı geçen KKTC'deki bankanın Finansbank A.Ş ile ilgisinin bulunmadığının, adı geçen bankanın kurulduğunun öğrenildiği 1997 yılında da yetkili mercilere ve kamuoyuna duyurulduğu hatırlatıldı. Açıklamada, Finansbank A.Ş'nin kurulduğu günden bu yana, Türkiye ve yurtdışındaki bankaları ile saygınlığını ve güvenilirliğini koruduğu ifade edilerek, söz konusu isim benzerliğinin yanlış anlamalara yol açmaması için konunun kamuoyunun bilgisine sunulduğu ifade edildi. a.a.(İstanbul)

İş Yatırım sermaye artırıyor

İŞ Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yönetim Kurulu, 1999 yılı dönem karı olan 16.1 trilyon liradan ortaklara 13.8 trilyon lira tutarında (yüzde 230 oranında) kar payının hisse senedi şeklinde dağıtılmasını kararlaştırdı. İş Yatırım Ortaklığı'ndan İMKB'ye gönderilen açıklamaya göre, şirketin çıkarılmış sermayesi 6 trilyon liradan 30 trilyon liraya yükseltilecek. Çıkarılmış sermayenin, 10.2 trilyon lirasının bedelli, 13.8 trilyon lirasının kar payından karşılanmak suretiyle bedelsiz artırılacağı bildirildi.

Borsada lot girişi yükseltildi

İMKB'de hisse senetleri piyasasında bir seferde girilebilecek maksimum lot büyüklüğü 1000'den 5000'e çıkarıldı. Borsa Başkanlığı'nın duyurusuna göre, limit fiyatlı emirlerde bir seferde girilebilecek maksimum lot miktarları ve bu miktarların belirlenmesine esas teşkil eden sözleşme başına düşen ortalama lot miktarlarına ilişkin uygulama esasları, gelişen piyasa koşullarında artan likidite olanağı ile birlikte üyelerin emir girişlerini hızlandırmak ve kolaylaştırmak üzere yeniden düzenlendi. Söz konusu düzenleme ile belirlenen maksimum lot büyüklüklükleri, 100, 250, 500, 1000, 2500 ve 5000 olarak yeniden tanımlandı. Daha önce söz konusu maksimum büyüklük, 1000'le sınırlıydı. Yeni uygulama, 4 Şubat Cuma gününden itibaren yürürlüğe girecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!