Kısa, kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa, kısa...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 1999 00:00

Haberin Devamı

Osmanlı 100 milyon Euro borçlandı

OSMANLI Bankası, Dresdner Kleinwort Benson aracılığıyla Euro cinsinden ‘‘ihracat alacaklarına dayalı menkul kıymet ihracı’’ gerçekleştirdi. Duff and Phelps ve Fitch IBCA'nın BBB notuyla derecelendirdiği 100 milyon Euro tutarındaki menkul kıymetler, Almanya, İtalya, Portekiz, Avusturya ve Kanada'da yerleşik banka, sigorta şirketleri ve yatırım fonları gibi çok geniş bir yatırımcı kitlesi tarafından satın alındı. İlk iki yılı ana para ödemesiz 5 yıl vadeli ihraç, Libor artı 400 fiyat seviyesinde değişken faiz ve 8.75 sabit kuponlu olmak üzere iki bölüm halinde yapıldı.

Eminsoy Sakura'nın Genel Müdürü

FİBA Holding tarafından geçen ay satın alınan Türk Sakura Bank'ın Genel Müdürlüğü'ne Hakan Eminsoy atandı. Hakan Eminsoy, yaptığı açıklamada, bankanın kurumsal bankacılık ve fon yönetim hizmetlerinin yanı sıra yatırım bankacılığı ve proje finansmanı konularında da faaliyet göstererek, ürün yelpazesini genişleteceğini bildirdi. Eminsoy, bu göreve atanmadan önce, Fiba Holding bünyesindeki Finans Yatırım A.Ş'de 1997 yılından bu yana Genel Müdür olarak görev yapıyordu.

Açık Kart'ın Ev Paket Sigortası

GARANTİ Bankası, Garanti Sigorta işbirliğiyle Açık Kart sahiplerini sigortalıyor. Açık Ev Paket Sigortası'yla Açık Kart sahipleri, deprem, yangın gibi risklere karşı evlerini ve eşyalarını indirimli olarak sigortalatabilecek. Açık Kart, bu yeni hizmetiyle iki hafta içinde 3 bin müşterisinin evini sigortaladı.

Toys'R'US

mağazaları

yaygınlaşıyor

DÜNYANIN en büyük çocuk süpermarketi olarak tanınan Toys'R'US, Türkiye'deki 8'inci mağazasını İstanbul Gayrettepe'de açtı. Toys'R'US Express Gayrettepe'de, okul öncesi ve okul çağındaki çocuklar için oyuncak, kırtasiye, spor malzemesi, kitap, bilgisayar oyunlarının yanısıra bebek ve çocuk odalarının her türlü ihticayı da satışa sunuluyor. Toys'R'US, her gün saat 10.00 ile 22.00 arasında hizmet veriyor.

Pamukbank'tan

Napolyon'lu

reklam

PAMUKBANK'ın yeni kredi kartı reklam filminde Şener Şen, ‘‘Napolyon’’ rolüyle ekranlara çıkıyor. Şener Şen, Pamukbank'ın yeni reklam filminde, Napolyon kılığında para yerine kredi kartı kullanımını eğlenceli bir dille anlatıyor. Napolyon'un ünlü sözü ‘‘Para, para, para’’ da, reklam filminde ‘‘Pamukbank Kredi Kartı’’ olarak tekrarlanıyor. RPM/Radar CDP Europe tarafından hazırlanan reklam filminin yönetmenliğini Ümit Ünal yaptı.

Green

Active ödül

GREEN Active PR, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından ‘‘1999 yılının en iyi halkla ilişkiler kurumu’’ seçildi. Akademedya'nın genç iletişimciler arasında yaptığı araştırmanın sonunda 56 kişi ve kuruluş ödüllendirildi. Düzenlenen törende, Green Active PR adına ödülü Yönetim Kurulu Başkanı Azade Başağa ve Genel Müdür Ertuğrul Kale aldı.

Aygıra 2.1 trilyon

liralık sigorta

AYGIR olarak hizmet veren şampiyon atlar, süper lüks otomobillere fark atıyor. Türkiye Jokey Kulübü'nün aygırları, Başak Sigorta tarafından ölüm riskine karşı 11 milyon 650 bin dolar (6 trilyon lira) üzerinden sigortalandı. Geçen yıl satın alınan ‘‘Always A Classic’’ adlı aygır, 4 milyon dolar (2.1 trilyon lira) ile sigorta değeri en yüksek aygır oldu. ‘‘Always A Classic’’i, 3 milyon dolar (1.5 trilyon lira) ile ‘‘Common Ground’’ izliyor. Always A Classic'in sigorta değeri, ünlü otomobil markası Jaguar'ın 165 bin dolar (86 milyar lira) ile Türkiye'de satılan en pahalı modeli Daimler Süper V8'in 24 katı.

İstanbul'dan Karamürsel'e götürülen 5 aygır da, nakliye sırasında meydana gelebilecek risklere karşı 661 bin dolar bedel üzerinden sigorta edildi.

Aygırlar, önemli yarışları kazanan yarış atları arasından seçiliyor. Performansı zirveye ulaşan yarış atı, yaşı dikkate alınmadan pistlerden çekilerek aygır olarak yetiştiricilikte kullanılabiliyor.

Jokey Kulübü, aygırları İzmit'teki harasında tutuyor. Çiftleştirmek için ‘‘sıfat ücreti’’ ödeniyor.

 (A.A.)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!