Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 1999 00:00

Haberin Devamı

Konfeksiyonda başkanlık yarışı

Nisan ayında yapılacak İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği (İHKİB) seçimlerinde dördüncü aday da Kayaalp Cinel oldu. Kayaalp Cinel, 30 maddelik bir manifesto açıklayarak diğer adayları da bu program etrafında birleşmeye çağırdı. Öte yandan halen İHKİB Yönetim Kurulu üyesi olan TRİSAD Dış Ticaret Başkanı ve İTO Meclisi üyesi Bülent Barlak önderliğindeki Birlik Grubu da seçimler için start verdi. Adaylık nedenini Türk Hazır Giyim sektörünü 2005 yılına hazırlamak olarak açıklayan Barlak, ‘‘İçinde bulunan dönemde yaşanan sorunları biliyoruz. En büyük hedefimiz sektörü bütün halinde kucaklamak olacak. Doğru planlama, doğru strateji ile ve Birlik Grubu olarak tecnübelerimizi İHKİB için kullanacağız’’ dedi.

Şebnem ve Kenan Pepsi için buluştu

PEPSİ, tüm dünyada başlattığı yeni reklam kampanyasını Polat Rönesans Oteli'nde düzenlediği basın toplantısı ile tanıttı. Toplantıya kampanyanın Türkiye ayağının yıldızları Kenan Doğulu ve Şebnem Ferah da katıldı. İki genç şarkıcı, ‘‘Pepsi'nin bu reklam kampanyasında yer almaktan mutluyuz. Biz genciz ve bizim gibi gençlerle Pepsi keyfini yaşayacağız’’ dedi. Bugüne kadar Michael Jackson'dan Madonna'ya, Tina Turner'dan Spice Girls'e kadar bir çok yıldızla çalışan Pepsi, yurtdışındaki reklamları için de Janet Jackson ve Ricky Martin'le anlaştı. ‘‘Daha fazlasını iste’’ sloganıyla yola çıkan Pepsi, bu yıldızları reklam filmlerinde oynatacak. Ayrıca Şebnem Ferah ve Kenan Doğulu, Pepsi için Adana, İzmir, Ankara ve Trabzon'da konserler verecek. Kenan Doğulu ve Şebnem Ferah'ın resmi Pepsi kutularının üstünde olacak.

Pertevniyaller'in oyu Sakıp Sabancı'ya

PERTEVNİYAL Lisesi öğrencileri, Sakıp Sabancı'yı üçüncü kez ‘‘en başarılı işadamı’’ seçti. 471 öğrencinin katıldığı geleneksel ‘‘yılın sporcusu, sanatçısı ve işadamı’’ anketinde, en yüksek oyu Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı aldı. Sabancı 252 oy ile ''en başarılı işadamı'' seçilirken, sporcular arasında Elvir Baliç'e 134, sanatçılar arasında ise Muazzez Ersoy'a 72 oy çıktı. Galatasaray takımı da, 207 oy ile ‘‘yılın takımı’’ seçildi. Sakıp Sabancı'nın, son 3 yıldır kendisini ''en başarılı işadamı'' seçen Pertevniyal Lisesi öğrencilerine bugün, ‘‘başarılı bir işadamı nasıl olunur?’’ konulu bir konferans vereceği bildirildi.

TKB, Doğu'ya 10 trilyon aktardı

TÜRKİYE Kalkınma Bankası Genel Müdürü Taci Bayhan, 99/12477 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yarım kalmış yatırımlar için ayrılan 10 trilyon liralık kaynağın, genel bütçeden Yatırımları Teşvik Fonu'na aktarıldığını bildirdi.Bayhan, Banka uzmanlarının başvuran firmaların projeleri üzerindeki incelemeleri tamamlamalarının ardından, sözkonusu yatırımlara kredi kullandırılmaya başlayacaklarını söyledi. Yeni kararın, imalat sanayinin yanısıra, sağlık ve eğitim sektörlerini de kapsadığına dikkati çeken Bayhan, yatırımın fiziki gerçekleşme oranının, inceleme tarihi itibariyle yüzde 75 yerine yüzde 50 olarak belirlendiğini söyledi. Bayhan, kredi üst limitinin de 100 milyar lira yerine 300 milyar liraya yükseltildiğini kaydetti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!