Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türkiye geleceğin enerji terminali

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Cumhur Ersümer, Türkiye'nin, geleceğin enerji köprüsü ve terminali olarak, bölgede enerji projelerinde önderlik yapmaya hazır olduğunu söyledi. ABD'nin Houston kentinde düzenlenen ‘‘17. Dünya Enerji Kongresi’’ne katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Cumhur Ersümer ve beraberindeki heyet, dün yurda döndü. Ersümer, ‘‘Türkiye, geleceğin enerji köprüsü ve terminali olarak, bölgede enerji projelerinde önderlik yapmaya hazırdır’’ dedi. Bakü-Ceyhan Boru Hattı ile ilgili bir soruyu yanıtlayan Ersümer, edindiği izlenimlere göre, bu bölgede Bakü-Ceyhan Boru Hattı dışında bir hat konuşulmadığını kaydetti.

Sağlık projelerine Dünya Bankası desteği

Dünya Bankası'nın Türkiye'deki sağlık projelerine katkıları 239.5 milyon dolara ulaştı. Banka, Sağlık Reformu'na destek olarak 1991 yılından bu yana uygulanmakta olan sağlık projelerine, katkıda bulunuyor. Halen uygulamada olan 3 projeye Türkiye'nin katkısı ise 126 milyon 470 bin doları buluyor. 1991 yılında uygulamasına başlanılan 147 milyon 470 bin dolar tutarındaki I. Sağlık Projesi, tamamlanma noktasına getirildi. 1995 yılında başlanılan 200 milyon dolar tutarındaki II. Sağlık Projesi'nin de 2001 yılının sonuna kadar tamamlanacağı öğrenildi.

OECD ülkeleri yüzde 3 büyüyecek

Türkiye'nin de üyesi bulunduğu Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) üyesi ülkeler, 2020 yılına kadar, yıllık ortalama yüzde 3 oranında büyüyecek. Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın (DTM), OECD Araştırma Merkezi'nin ‘‘2020'de Dünya Ekonomisi’’ adlı çalışmasından derlediği bilgilere göre, dünyada 2020 yılında, temel kaynak donanımları (nüfus ve doğal kaynaklar) ve davranış kalıpları hemen hemen aynı kalacak. Yüksek büyüme oranları, küresel ticaretteki gelişmelerle, yerel reformlarla ve yatırım serbestisiyle etkileşime girerek, OECD üyesi olan ve olmayan ülkelerde verimlilik artışına yol açacak. Böylece, söz kosunu ülkelerdeki yaşam standardı da yükselecek.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!