Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 1998 00:00

Haberin Devamı

Vergi erteleme zamanı geldi

Devlet Bakanı Güneş Taner, hisse senetlerine vergiyi ertelemek için iyi nedenle bulunduğunu ve bu konuda açıklamanın Pazartesi günü yapılacağını söyledi. Taner, Londra'da Reuters'e yaptığı açıklamada ‘‘Vergi konusunu Pazar günü Başbakan ile ayrıntılarıyla görüşeceğiz ve Pazartesi günü bir açıklama yapılacak’’ dedi. Taner, Başbakan Mesut Yılmaz ile yaptığı telefon görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, hisse senetlerine getirilen vergiyi ertelemek için iyi nedenler olup olmadığı yolunda bir soruya ‘‘Kesinlikle iyi bir neden var’’ yanıtını verdi.

Taner, Türkiye'nin Rusya'nın krize gireceğini altı ay öncesinden tahmin ederek, önlemlerini almaya başladığını söyledi. DEİK tarafından Londra'da düzenlenen toplantıda konuşan Taner, ‘‘Biz Rusya'nın başarısız olacağını altı ay öncesinden biliyorduk, o nedenle önlemlerimiz o zamandan almaya başladık’’ dedi.

Kutan: Yabancı vergiyle kaçtı

Borsadaki hızlı düşüşün vergi yayasısından kaynaklandığını söyleyen Fazilet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, ‘‘Vergi yabancı yatırımcıları korkutmuş ve kaçırmıştır’’ dedi. Kutan, partisinin Başkanlık Divanı toplantısının açılışında gazetecilere verdiği demeçte, hükümetin İMKB'deki düşüşü dünya borsalarındaki düşüşe bağlamasının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Erçel: Krizden kârlı çıkarız

Merkez Bankası Gazi Erçel, Türk ekonomisinin temel yapısının sağlam olması nedeniyle hükümetin anti-enflasyon programını uygulamasının Türkiye'nin dünya ekonomilerindeki dalgalanmalardan olumsuz etkilenmesini önleyeceğini belirtti. Erçel, ‘‘Hatta Türkiye ekonomisi olumlu etkilenme şansını yakaladı’’ dedi. DEİK'in dün Londra'da düzenlediği ‘‘Sermaye piyasaları ve Türkiye'de yatırım’’ konulu toplantıda konuşan Erçel, ‘‘Bu önlemlere daha güçlü bir bağlılık ve para politikasının daha aktif kullanılması Türk ekonomisinin en kötü dış gelişmeleri bile kolayca göğüslemesine yardım edecektir’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!