Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 1998 00:00

Haberin Devamı

Faiz indirimi sürüyor

Mevduat faizlerinde indirim sürüyor. Yapı ve Kredi Bankası ile Türk Ekonomi Bankası, mevduat faiz oranlarını vadelere göre 2-20 puan indirdi. Yapı ve Kredi Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, 6 ay vadeli mevduata uygulanan faiz oranı yüzde 80'den yüzde 75'e, 1 yıl vadeli mevduata uygulanan faiz oranı yüzde 85'den yüzde 75'e çekildi. 1 ay vadeli mevduatın yüzde 65, 3 ay vadeli mevduat ile 1 yıl vadeli 3'er aylık faiz ödemeli mevduatın yüzde 70 olan faiz oranları ise değişmedi. Türkiye Ekonomi Bankası da, yıllık azami faiz oranlarını, 1 ay vadeli mevduatta yüzde 67'den yüzde 65'e, 3 ay vadeli mevduatta yüzde 72'den yüzde 70'e düşürdü.

Viking Kağıt'tan halka arz

VİKİNG Kağıt ve Selüloz A.Ş. halka arza hazırlanıyor. Sermayesini 120 milyar liradan 840 milyar liraya çıkaran Viking Kağıt, rüçhan hakların kullanılmasından sonra kalan 344.7 milyar lira nominal değerli payları 13-27 Temmuz arasında Borsa Birincil Piyasa'da satışa sunacağını bildirdi. Yaşar Yatırım'ın aracılık yapacağı halka arzda hisseler, nominal değerinin altında olmamak şartıyla İMKB'de oluşacak fiyattan satılacak.

Haziran'da faizciler kazandı

HAZİRAN ayında tasarrufçuya en fazla kazandıran yatırım aracı mevduat faizi oldu. Devlet İstatistik Enstitüsü'nün (DİE) açıklamasına göre, geçtiğimiz ay yüzde 5.7 oranında nominal getirisi olan brüt mevduat faizinin reel getirisi, tüketici fiyat endeksi karşısında yüzde 3.2, toptan eşya fiyat endeksi karşısında da yüzde 4 olarak belirlendi. Aylık nominal getirisi yüzde 3.5 olan dolar ise yatırımcıya tüketici fiyat endeksi karşısında yüzde 1.1, toptan eşya fiyat endeksi karşısında da yüzde 1.9 net getiri sağladı. Nominal getirisi yüzde 2.6 olarak saptanan mark'ın da reel getirisi tüketici fiyat endeksi ile yüzde 0.2, toptan eşya fiyat endeksi ile yüzde 1 olarak hesaplandı. DİE'ye göre, Haziran'da borsa ve altın ise yatırımcıya zarar ettirdi. Nominal olarak yüzde 3.4 gerileyen borsa, reel anlamda tüketici fiyatları ile tasarruf sahiplerine yüzde 5.7, toptan eşya fiyatlarıyla da yüzde 4.9 kaybettirdi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!