Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 1998 00:00

Haberin Devamı

İhracat yüzde 14 arttı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), ihracatın haziranda yüzde 14, ocak-haziran döneminde ise yüzde 7 arttığını açıkladı. TİM'in, ihracatçı birlikleri tarafından tutulan kayıtları esas alarak yaptığı açıklamaya göre, geçen yıl 2 milyar 144.3 milyon dolar olan haziran ayı ihracat kayıt rakamı, bu yıl 2 milyar 443.9 milyon dolara yükseldi.

Bass biraları toplanıyor

İngiltere'nin en büyük bira üreticilerinden biri olan, İngiliz milli takımının sponsoru Bass, dört ayrı marka altında ürettiği toplam 8.5 milyon kutu ve şişe birayı piyasadan toplatıyor. Şirketin, dün İngiliz tv kanalları aracılığıyla yaptığı açıklamada, Birmingham'daki fabrikadaki üretim sırasında biralara kimyasal madde karışması nedeniyle toplatma kararı alındığı bildirildi.

Charter'a sıkı denetim

Ulaştırma Bakanı Necdet Menzir, Türkiye ile Avrupa arasında charter sefer yapan havayolu şirketlerinin sıkı denetime alındığını açıkladı. Türkiye'de kurulu havayolu işletmelerine, kendileri adına bilet satan acentalardan teminat mektubu almaları ve sadece teminat mektubu kadar bilet satma yetkisi getirildiğini açıklayan Menzir, charter sefer düzenleyen havayolu işletmelerinden de, 50 bin mark tutarında teminat mektubu alındığını bildirdi. Menzir, Charter işletmelerinin Türkiye'ye düzenleyecekleri seferler için permi başvurusu yaptıklarında, paravan şirketlerin pazardan faydalanmamaları için de önlemler alındığını vurguladı.

Tayland'da IMF soygunu

Tayland'da, bir lokantanın müşterileri, IMF yüzünden hırsızlık yaptığını söyleyen bir kişi tarafından soyuldu. Yemek yerken bir taraftan da Dünya Kupası maçını seyreden müşteriler, Attachai Deesaraphan adındaki genç bir adamın, birden silahını çekerek IMF yüzünden kendilerini soyacağını söylemesi üzerine neye uğradıklarını şaşırdılar. Lokantadaki tüm müşterilerin paralarını ve üzerlerindeki değerli eşyaları alan Attachai, ertesi gün bir başka lokantada üç arkadaşıyla yemek yedikten sonra hesabı ödemeden çıkınca yakalandı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!