Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 1998 00:00

Haberin Devamı

İstanbul'da vapura yüzde 20-33 zam

İstanbul'da, Şehir Hatları İşletmesi'ne bağlı vapur ve araba vapuru ücretlerine, yüzde 20- 33 arasında değişen oranlarda zam yapıldı. Zamlı tarife, dünden itibaren uygulamaya kondu. Yeni tarifeye göre, 125 bin lira olan şehir hatları ve Boğaz seferleri ücretleri 150 bin liraya, Adalar ve Yalova yolcu taşıma ücretleri de 600 bin liradan, 800 bin liraya yükseltildi. Arabalı vapurlarda otomobil ücreti 300 bin liradan 400 bin liraya, kamyon ve kamyonet ücreti de 500 bin liradan 700 bin liraya çıkarıldı. Arabalı vapurlardaki yolcu taşıma ücreti de 125 bin liradan 150 bin liraya yükseltildi. Eskihisar-Topçular arasındaki araba vapuru ücretleri, otomobillerde 2.5 milyon liradan 3 milyon liraya, kamyon ve kamyonetlerde de 3.5 milyon liradan 4.5 milyon liraya çıkarıldı. Aynı güzergahtaki araba vapuru 250 bin lira olan yolcu taşıma ücreti ise 300 bin lira olarak belirlendi.

Telekom: Danıştay kararı geç geldi

Türk Telekom, Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararına rağmen, bu ayki telefon faturalarında da sabit ücret adı altında 400 bin liralık ek ödemeye yer verilmesine, kararın ellerine geç ulaşmasını gerekçe gösterdi. Türk Telekom'dan yapılan açıklamada, Danıştay kararına rağmen uygulamanın sürdürüldüğü yönündeki yorumların yanlış olduğu savunularak, şöyle denildi: ‘‘Sözkonusu Danıştay kararı, Türk Telekom'a 26 Haziran günü tebliğ edilmiştir ve bu karara hukuken en erken uyulabilecek tarih tebliğ tarihidir. Basımı yapılan ve zarflanmış durumda bulunan telefon faturaları 20 Mayıs-20 Haziran tahakkuk dönemi faturalarıdır. Bu tahakkuk dönemi faturalarından 400 bin lira sabit ücreti silmenin teknik anlamda olanağı bulunmadığı gibi hiçbir yasal dayanağı da yoktur.’’

4 bin Türkbank'lı Anıtkabir'e yürüdü

Türk Ticaret Bankası (Türkbank) çalışanları, toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamamasını protesto etmek için tüm illerden Ankara'ya gelerek, Anıtkabir'e yürüdüler. Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası (Bank-Si-Sen) üyesi Türkbank çalışanları, saat 13.30'dan itibaren Ankara'ya gelerek, Anıtpark'ta toplandı. Burada halaylar çekerek bekleşen banka çalışanları, sık sık, ‘‘Türkbank bizimdir, bizim olacak’’ ve ‘‘Sadaka değil, zam istiyoruz’’ sloganları attı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!