Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 1998 00:00

Haberin Devamı

TOKİ, başvuruları süresiz uzattı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Kars, Şanlıurfa ve Samsun'da satışa çıkardığı konutları satamazken, Ankara-Eryaman ve İstanbul-Halkalı'daki projeler için daha ilk günlerde 7 bin talep geldi. TOKİ'nin, Samsun, Kars ve Şanlıurfa'da satışa çıkardığı konutlar için 8 Haziran'da başlayan başvuru süresi, önceki gün sona erdi. Ancak TOKİ, konutlar için yeterli talep gelmemesi üzerine, başvuruları süresiz uzattı. İsteyen, peşinatı yatırmak suretiyle bu projelerden istediği konutu alacak ve belirlenen taksitleri ödemeye devam edecek. Samsun Kurupelit'te yapılacak 968 konut için 41, Kars'ta yapılacak 200 konut için 4 ve Şanlıurfa'da yapımı tamamlanmış 474 konutun satışı için 90 başvuru yapıldı. TOKİ'nin yaptıracağı Eryaman 5'inci etapta 3 bin 444 konut için başvurular 22 Haziran'da başladı. Eryaman için üç günde binin üzerinde başvuru yapılırken, başvuru süresi 15 Haziran'da başlayan Halkalı'da sayı 6 bine yaklaştı. İstanbul Halkalı 3'üncü etapta yapılacak 3 bin 852 konut için başvurular 1 Temmuz'da, Eryaman konutları için 8 Temmuz'da sona erecek.

Çerkezköy'de iki yeni fabrika

TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy İlçesi'nde, 25 bin iğ kapasiteli Aslan Ekşioğlu Testil Fabrikası ile 7 bin 800 metrekare alana kurulu Bilim İlaç Fabrikası ve Kozmetik Bakım Ürünleri tesisleri önceki gün Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından hizmete açıldı. Türkiye'nin geçen yıl ki ihracatının 27-28 milyar doları bulduğunu, bunun yüzde 80'ini sanayinin oluşturduğunu vurgulayan Demirel, nüfusunun yüzde 40'ı tarımda çalışan bir ülke için bunun 'parlak bir sonuç' olduğunu bildirdi. Geçen yıl Çerkezköy'de 130 fabrika varken, bu sayının bugün 154'e ulaştığını kaydeden Demirel, ‘‘Türkiye, hem de yavaş yavaş değil, hızla sanayileşmeye devam ediyor’’ dedi.

Türk Elektrik'e çevre ödülü

İSTANBUL Sanayii Odası'nın (İSO) Çevre, Çevre Teşvik ve Çevre Özendirme ödülleri önceki akşam, Lütfü Kırdar Kongre Sarayında düzenlenen törenle verildi. İSO 1998 Çevre Ödülü'nü, Koç Grubu'na bağlı Türk Elektrik Endüstrisi Eskom aldı. 1995 yılından beri İSO Çevre Etkinlikleri kapsamında düzenlenen gecede, bu yıl ilk kez küçük ölçekli sanayi işletmelerine de Çevre Teşvik Ödülü verildi. Çevre Teşvik Ödülleri'ini ise Ardem, Göktaş, Otokar, Oyak Renault, Peg Profilo ve Şahinler Mensucat aldı. Sanko Giyim Sanayi'de Çevre İhtisas Kurulu Özel Teşvik Ödülü'nü aldı. Bu yıl ilk kez verilen Küçük Ölçekli İşletmelere Çevre Teşvik Ödülünü ise Alim Kimya, Bektaş Bakır Emaye Kablo, Karbogaz Karbondioksit ve Kurubuz Sanayii'nin oldu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!