Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 1998 00:00

Haberin Devamı

8.7 katrilyonluk banka evliliği

ABD'nin sayılı bankalarından Norwest ile Wells Fargo'nun birleşme kararı aldı. Banka evliliğinin 34 milyar dolara (8.76 katrilyon lira) malolacak. Merkezi San Francisco olacak yeni bankanın adı da Well Fargo kalacak. Yeni banka 185 milyar dolarlık malvarlığıyla ABD'nin altıncı büyük bankası olacak. İki taraf da bankada eşit haklara sahip olacak ancak yeni bankanın başına Norwest'in Yönetim Kurulu Başkanı Richard Kovacevich geçecek.

İngilizler bize evlilik için geldi

Türk-İngiliz Ticaret ve Yatırım Misyonu Başkanı Sir Jeremy Hanley, Türk işadamlarının Kafkasya ve Orta Asya'daki çalışmalarını imrenerek izlediklerini bildirdi. Hanley, ‘‘Türkiye'ye 27 ayrı şirketin temsilcisinden oluşan bir heyet olarak geldik. Türkiye'de amacımız evlilik yapmak. Umut ederim ki, her damat 2-3 gelin bulur’’ dedi. Türkiye'ye İngiltere'den geçen yıl 915 bin turistin geldiğini hatırlatan Hanley, bu rakamın bu yıl 1 milyonu geçeceğini söyledi.

Turizmde hedef dünyada ilk on

Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) hazırladığı Turizmde 2010 Projesi'nin ayrıntılarını dün Ankara'da açıkladı. Proje devletten sadece 1 milyar dolarlık yatırım bekleyerek, 8 milyar dolarlık turizm yatırımını özel sektörün yapmasını öngörüyor. Projenin uygulandığı 10 yılın sonunda Türkiye turizm gelirlerinde dünya sırılamasında ilk ona girecek.

Demirel'e 2.5 milyon liralık İş Bankası

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, hükümeti özelleştirmeye hız vermemesi halinde yolsuzlukların devam edeceği konusunda uyardı. Demirel, Çankaya Köşkü'nde Özelleştirme İdaresi Başkanı Uğur Bayar'ı kabul etti. Bayar Demirel'e İş Bankası'ndaki kamu yapının halka açılması ve sermayenin tabana yayılması çalışmaları kapsamında satışa çıkarılan İş Bankası hisse senetlerinden birini verdi. Demirel, ‘‘Bunun fiyatı ne kadar?’’ diye sorunca Bayar, ‘‘2.5 milyon lira’’ dedi. Demirel bunun üzerine senet karşılığında 2.5 milyon lirayı Bayar'a vereceğini söyledi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!