Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 1998 00:00

Haberin Devamı

Yılmaz, Adıyaman Havaalanı'nı açtı

Havaalanının açılışı ve bazı temel atma törenleri nedeniyle Adıyaman'a giden Başbakan Mesut Yılmaz, enflasyonu yıl sonuna kadar yarı yarıya düşüreceklerini söyledi. Yılmaz, Adıyaman'da yaptığı konuşmada, teröre bulaşmadıkları için Adıyamanlılar'a teşekkür etti. Yılmaz'ın Adıyaman gezisine, Tarım Bakanı Mustafa Taşar, Sağlık Bakanı Halil Özsoy, Devlet Bakanı Eyüp Aşık, ANAP Genel Başkan Yardımcısı Safter Gaydalı ve bölge milletvekilleri de katıldı. Adıyaman Kadın ve Doğum Hastanesi'nin açılışını yapan Yılmaz, Organize Sanayi Bölgesinde bir fabrikanın temelini attı ve Gaziantep Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesini hizmete soktu.

ABD, Türk-Irak sınır ticaretine taktı

ABD, Türkiye'nin Irak ile yaptığı sınır ticaretine taktı.. ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Thomas Pickering, Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin'in gelir sağladığı gerekçesiyle, Türkiye-Irak sınır ticaretine son verilmesini istediklerini bildirdi. Dışişleri Bakanlığı'nın ‘üç numaralı adamı’ Büyükelçi Pickering, Temsilciler Meclisi ve Senato'nun iki komitesinin düzenlediği ortak oturumda yaptığı konuşmada, Irak'a karşı uygulanan yaptırımlar konusunda bilgi verdi. Irak'ın, BM sistemi dışında, 3 ayrı yolla ambargoyu delerek petrol sattığını belirten Pickering, kamyon ticareti yoluyla, Irak'tan Türkiye'ye geçen petrolün, günde yaklaşık 50 bin varil olduğunu vurguladı.

Elektriğe GAP zammı sinyali

Devlet Bakanı Salih Yıldırım, GAP'ın yeterli finansman olanaklarına kavuşmasını sağlamak için kurulacak olan GAP Fonu'yla ilgili hazırlıkların son aşamada olduğunu bildirirken, bu çerçevede elektriğe zam yapılabileceği sinyalini verdi. ANAP'lı Ertuğrul Yalçınbayır'ın GAP'la ilgili önergesini yanıtlayan Yıldırım, Fon'un ‘‘GAP Bölge Kalkınma Teşkilatı Yasa Tasarısı’’ içinde önerileceğini bildirdi. Yıldırım, ‘‘Fon'a mevzuattaki fon gelirlerine ilave olarak, enerji santrallerinde üretilen elektriğin değeri üzerinden belli oranda tahsil edilecek meblağlardan oluşacak gelir de aktarılacak’’ dedi.

Uğur Yüce, İsviçre İzmir Fahri Konsolosu

Ege Ekonomisini Güçlendirme Vakfı (EGEV) Başkanı Uğur Yüce, İsviçre'nin İzmir Fahri Konsolosu oldu. İsviçre Büyükelçisi Andre Faivet, Büyük Efes Oteli'nde düzenlediği törenle Yüce'nin konsolosluğunu ilan etti. Törende, İsviçre'nin altı yıldır İstanbul başkonsolosu olarak görev yapan Charles Gilllieron da uğurlandı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!