Kış koşullarında barınma için konteynır evlere ağırlık verilecek

Güncelleme Tarihi:

Kış koşullarında barınma için konteynır evlere ağırlık verilecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2011 00:00

Van depreminden etkilenen vatandaşların kış koşullarında barınabilmesi için konteynır evlere ağırlık verilecek. Bakanlar Kurulu’nda alınan karar gereğince, konteynır konut üreten Türk firmaların listesi çıkartıldı. Firmalarla temasa geçildi, konteynır evlerin 1 ay içinde teslim edilmesi istendi.

Haberin Devamı

30 ülkenin yardım çağrısını kabul eden Türkiye, önceliği barınmaya verdi. Son Bakanlar Kurulu toplantısında, çetin kış koşulları da dikkate alınarak, evsiz vatandaşların barınma ihtiyacına yönelik seçenekler değerlendirildi. ‘Kış çadırları, Mevlana Evleri ve konteynır evler’ olarak sunulan 3 seçenekten, içinde mutfak ve tuvaleti olan ve soğuğa daha dayanıklı olan konteynır evler tercih edildi.

Konteynere öncelik

Önceki gün Van’dan dönen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, kış koşullarını da gözönünde bulundurularak, barınma ihtiyacı için bir dizi karar aldıklarını belirtti. Atalay şunları söyledi: “Bunlardan öncelikli olanı konteynır evler. Bunlardan az miktarda stoklarımızda var. Suriye’den gelen sığınmacılar için düşündüğümüz formüldü, acil olarak deprem bölgesine uyarladık. Bunlar çok hızlı üretilebiliyor. Bir ay içerisinde teslim edilecekler. Orada tek sorunumuz çadırların ilk etapta yeterli gelmemesi oldu. Hem arama kurtarma, hem sağlık, hem de haberleşme konusunda kısa sürede koordine olduk. Çadır gibi çok düşük maliyeti olan bir talebi zamanında ulaştırmakta geciktik. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nda (AFAD) sorumlu bakan olarak, yöntemi değiştiriyoruz. Tüm çadırlar, Kızılay stokunda. Bundan sonra her ilde AFAD’ın çadır stoku bulunacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!