Kırtasiyeciler sonuçlardan memnun

Güncelleme Tarihi:

Kırtasiyeciler sonuçlardan memnun
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2013 15:41

Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TÜKİD) Genel Sekreteri Cansel Can, kırtasiye mağazalarının sağlıklı, kaliteli ve normlara uygun ürünleri satmaları ve düzenli denetimler yapılması sayesinde kırtasiye piyasasının ciddi oranda düzene girmesinden mutluluk duyduklarını belirtti.

Haberin Devamı

Okul ve kırtasiye malzemelerinin gözetim ve denetim sonuçlarının ortaya çıkmasının sonrasında bir açıklama yapan Can, “Bakan Hayati Yazıcı 2011'den önce herhangi bir şekilde denetlenmeyen kırtasiye piyasası ciddi oranda düzene girmiştir diyerek Bakanlık olarak ithal ürünlere yönelik yılbaşından bu yana gümrüklerde de denetimler yaptıklarını ifade etmiştir. İç piyasadaki kırtasiye denetimlerinde özellikle, halk arasında "merdiven altı" diye tabir edilen yerlere ağırlık verdiklerini, bu nedenle de yerli ürünlerdeki güvensizlik oranının yüksek tespit edildiğinin altını özellikle çizmiştir” dedi.

Can, şöyle devam etti:

"Bakanlık bu sene çoğunlukla taklit ve sahte ürünler satan merdiven altı ücra köşeleri denetledi, bundan dolayı yerli üretimde güvensiz ürün oranı yüksek çıktı, bunu da basın açıklamasında detaylarıyla anlattılar. Bizim TÜKİD olarak “Kırtasiye Kırtasiyeciden Alınır” sloganımızın amacı da buydu. İşportadan, tezgahlardan, semt pazarlarından ve sadece okul sezonunda kırtasiye satan mecralardan uzak durulması gerekir.

Haberin Devamı

TÜKİD olarak sektör bilincini yükseltme amacıyla hem kendi içimizde hem de Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile yapmış olduğumuz toplantılarla ve işleri sadece kırtasiye ürünleri satmak olan kırtasiyecileri verdiğimiz eğitimlerle bilinçlendirdik. Bu yüzden çocuklarımızın sağlığı konusunda bilinçli olan kırtasiyecimiz raflarında sağlıklı, kaliteli ve normlara uygun ürünleri satarken, ailelerin de ürünleri nereden alacağı konusunda bilinçli olması son derecede önemli. Okul sezonunda kırtasiye ile alakası olmayan semt pazarlarından, işporta tezgahlarından ve sadece dönemsel kırtasiye satan marketlerden ve diğer mecralardan değil, yılın on iki ayı kırtasiye ürünleri satan kırtasiyecilerden alışveriş yapılması çok önemlidir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!