Güncelleme Tarihi:
2016 yılının ilk erkenci kirazını üreten Mehmet Yorulmaz’ın kirazı yapılan açık artırmanın ardından İstanbullu tüccar Celil Görmez tarafından kilosu 200 TL’den satın alınırken, ikinci ürünün sahibi İlyas Coşkuner’in kirazı ise yine aynı tüccar tarafından kilosu 150 TL’den satın alındı. Açık artırmanın ardından Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ilk kirazlardan protokole sadece birer tane ikram ederken, bu rakamın sembolik olduğunu kiraz hasadının artmasıyla fiyatların aşağıya düşeceğini belirtti.
EN ÇOK İHRACAT ALMANYA'YA
İlk kiraz hasadının sevincini yaşadıklarını kaydeden Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi ise şunları söyledi:
MİKROKLİMA ETKİSİ
Kiraz üreticisi İlyas Coşkuner de, kirazın ilk hasadına başladıklarını belirterek "8 Nisan itibariyle. Sancaklı Bozköy’de ikamet ediyoruz. Burada kiraz üretimi yapıyoruz. Bölgemizin mikroklimasından dolayı erkenci üretimi yapan Türkiye ve dünyadaki tüm kiraz üretimi yapan yerlerden 8-10 gün daha avantajımız var. Bunu buradaki mikroklimaya borçluyuz, buradaki doğal iklime borçluyuz. Hasadımızı yaptık, rekoltemiz güzel. Güzel bir sezon geçirmeyi diliyorum. Hasatta bir zarar oluşmazsa üretimi iyi bekliyoruz. Geçen sene don zararı vardı. Buy yıl bir zarar gözükmüyor. İyi bir sezon geçirmeyi diliyoruz.”
İSTANBULLU 250 TL'DEN YİYECEK
İstanbullunun şuan kirazın kilosunu 250 TL’den yediğini kaydeden İstanbullu kiraz alıcısı Celil Görmez, “İstanbullu kirazı şuan 250 TL’den yiyor. 100 gramlık şaliler halinde satılıyor. Şalisi 20 TL, 25 TL civarında satılmaktadır. Bu kâr amaçlı değil. Maksat Bozköy’ün kirazı alıcı bulsun. Şali halinde 100 gramı 25-30 TL’den satılıyor. Fiyatlarda artış olabilir. Bu yıl erkenci kirazda mahsul biraz kıt görünüyor. Onu zaman belirleyecek.