Kime ödül vereceğimizi önceden öğreniriz

Güncelleme Tarihi:

Kime ödül vereceğimizi önceden öğreniriz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2015 01:12

ESKİ Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, adı yolsuzluk ve rüşvet iddialarına karışan 4 eski bakan ve Reza Zarrab’a ‘ihracat ödülü’ verilmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Katıldığı bir televizyon programında Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin, Reza Zarrab’a ödül vermesinin sorulması üzerine “O fotoğrafta ciddi problem var. O fotoğraf AK Parti’de büyük rahatsızlıklar oluşturdu. Bakanların basın müşavirleri olur. Katıldığı programlarda kimlerin olacağını bilirler. Önceden bizlere bilgi verirler. Bu kadar önemli tartışmalar olduktan sonra ben olsam Reza Zarrab’a ödül vermezdim. Yani öyle bir karenin içinde bulunmazdım” ifadelerini kullandı.

BAKANLAR ZARAR VERDİ

17 Aralık yolsuzluk soruşturmalarında adı geçen 4 eski bakanın Ak Parti’ye zarar verdiğini söyleyen Ergün, “30 Mart Yerel Seçimleri ve 10 Ağustos cumhurbaşkanlığı seçimlerinde insanlara komisyon kurulup hesap sorulacağının sözü verildi. Ama bu hesap görülmediği için AK Partili seçmen başka partilere kaydı. 30 Mart Yerel Seçimleri akşamı 4 eski bakanın, Erdoğan’ın balkon konuşmasında yer alması da AK Parti’ye büyük zarar verdi” dedi.

Haberin Devamı

ÇOK HIZLI YASA ÇIKARDIK

Yolsuzlukların sorulması üzerine eski Bakan Ergün, “İstikrar sadece ekonomide olmaz. adalet ve özgürlük kavramları zedelenmişse, toplum tek başına iktidarları da istemez. İnsanlara mahalli seçimlerde ‘4 bakanla ilgili gereken yapılacak’ denilip oy istendi, ama gereken yapılmayınca cezayı kestiler. O kadar çok hızlı kararlar aldık, o kadar çok hızlı yasalar çıkardık ki, yanlışlarını göremedik” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!