Kiler, Canerler’i aldı, 500 milyon doları buldu

Güncelleme Tarihi:

Kiler, Canerler’i aldı, 500 milyon doları buldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2005 01:24

Kiler Marketler Zinciri, Ankara’nın en büyük yerel market zinciri olan 200 milyon dolar cirolu Canerler’in yüzde 51’ini aldı. 48 adet Canerler market Kiler’e dönüşecek. Kiler Şirketler Grubu Yönetim Kurul Üyesi Ümit Kiler, ‘Bu ortaklıkla ciromuz 500 milyon dolar olacak. Hedefimiz yerel operasyonlarla ilk 3’e girmek’ dedi.

MİGROS’un Tansaş’ı, Carrefoursa’nın da Gima’yı satın almasından sonra sektörde zirve yarışından kopmak istemeyen Kiler Marketler Zinciri de Ankara’nın en büyük yerel marketler zinciri Canerler’i satın aldı. Kiler, Ankara’da 48 mağazası bulunan ve yıllık cirosu 200 milyon dolar olan Canerler’in yüzde 51 hissesinin sahibi oldu.

500 MİLYON DOLAR:

Kiler Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Kiler, ‘Bu ortaklıkla ciromuz 500 milyon dolar, mağaza sayımız ise 100 olacak’ dedi. Kiler’in İstanbul dışında hızlı büyümek için arayışta olduğunu söyleyen Ümit Kiler, ‘Geçen yıl Ankara’ya girecektik. Ancak olmadı. 2005’te bunu gerçekleştirmek için yoğun çalıştık. Büyümeyi birer birer mağazalar kurarak yapmak zor ve zaman alan bir operasyon olacağı için biz de satın alma yöntemini tercih etmeye karar verdik’ diye konuştu.

HEPSİ KİLER OLACAK:

Canerler ile ortaklıklarının Ankara operasyonları için yüzde 49 Canerler, yüzde 51 Kiler şeklinde gerçekleşeceğini söyleyen Ümit Kiler şöyle konuştu: ‘Canerler çok dinamik ve yaygın bir zincir. 48 mağazada yaklaşık 200 milyon dolar ciro yapıyorlar. Bizim ciromuz ise bu yıl 300 milyon dolar olacak. Bu ortaklıkla toplam ciromuz 500 milyon dolar olacak. Şimdi Ankara’da 48 adet Kiler açılmış olacak. Tabelaları Kiler’e dönüşecek.’

YEREL ALIMLARLA BÜYÜYECEĞİZ:

Kiler Marketler Zinciri’ni yerel satın almalarla büyüteceklerini ve sektörde ilk 3’te olmayı hedeflediklerini anlatan Ümit Kiler, ‘İstanbul ve Ankara’da yatırımlarımız sürecek. Önümüzdeki dönemde yerel market markalarından 10-15 mağazalık alımlar, ortaklıklar yapabiliriz. İlk 3 oyuncu arasına girene kadar bu çabamız devam edecek’ dedi. Kiler Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Kiler, Canerler’in satın alınmasıyla birlikte Kiler Marketler Zinciri’nde çalışan sayısının da 4 bin 200’e yükseldiğini kaydetti.

BAHÇEŞEHİR’DE DE AÇIYORUZ:

Kiler’in önümüzdeki cuma günü İstanbul Bahçeşehir’e de market açacağını söyleyen Ümit Kiler, Bahçeşehir’in 101’inci Kiler olarak hizmete gireceğini belirtti.

Bitlis’te bakkaldı ulusal dev oluyor

TİCARETE
1981’de Bitlis’te bakkallıkla başlayan Hikmet Kiler, çocuklarıyla birlikte 1984’te İstanbul’a taşındı. Büyük mağazacılığa geçiş aşamasında İngiliz Sainsburry’i inceleyen Kiler Ailesi, ‘ucuz ve kaliteli’ ürün satabilmek için satın almalarda peşin ödeme yöntemini benimsedi. Halen tüm satın almaların yüzde 60’ını peşin yapan Kiler’in hızlı büyümesi 1994’ten sonra gerçekleşti. 1994’e kadar 300-400 metrekarelik mağazalar açan Kiler, radikal bir karar alarak Bakırköy’de 1000 metrekarelik büyük mağaza açtı. Kiler’in ikinci büyük mağazası ise 1995’te 6.500 metrekarelik Avcılar şubesi oldu. Kiler’in ucuzluk misyonu da bu mağazada tuttu. Kiler Grubu, 2004 yılında da farklı sektörlerde yatırım yapmaya başladı. Kütahya Şeker Fabrikası ihalesine girdi ama alamadı. Daha sonra bu ihaleyi kazanan Torunlar Gıda ile ortak oldu.

1963’te manavdı, ilk mağaza Etlik’te açıldı

KİLER
’in yüzde 51’ini satın aldığı Canerler Gıda Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. Bolulu Caner Ailesi’ne ait. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Caner, aynı zamanda Ankara’daki yerel marketlerin çatı örgütü Perakendeciler Derneği’nin de başkanı. Caner Ailesi ticarete 1963’te Ankara’da bir manav dükkanı ile başladı. 1988’de 280 metrekarelik Etlik mağazası açılınca profesyonel anlamda perakendeciliğe adım atıldı. Ankara’da hem kamu kuruluşlarının perakende kuruluşlarıyla hem de 1990’larda yatırıma yönelen yabancı sermayeli market zincirleriyle rekabette başarılı olan Canerler’in kent dışında Bodrum’da da bir marketi bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!