Kıdemde yüzde 4 kesinti formülü

Güncelleme Tarihi:

Kıdemde yüzde 4 kesinti formülü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2019 08:30

Kıdem tazminatında fon düzenlemesi için çalışmalar yoğunlaştı.

Haberin Devamı

Geçen hafta Aile ve Çalışma Bakanlığı Beştepe’de ekonomi yönetimiyle birlikte bir sunum yaparken, dile getirilen itirazlar doğrultusunda bu hafta çalışmaların revize edildiği öğrenildi. Konuşulan formüller arasında ise yüzde 4-4.5 arasında aylık bir kesinti yapılması da yer alıyor.

Kıdem tazminatında halen geçerli olan “1 aylık brüt maaş” hakkının korunabilmesi için, aylık olarak işverenlerden yüzde 8.3’lük kesinti yapılması gerekiyor. İşverenden yüzde 4 veya 4.5 oranındaki bir kesinti oranı belirlenirse ise, bu rakamın nemalandırılması söz konusu olacak. Böyle bir durumda faizlerdeki gelişmelere de bağlı olarak 30 günün korunabileceği veya 24-25 güne inebileceği öngörülüyor. Kısa süre içinde de, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın kıdem tazminatı için sosyal tarafları toplaması bekleniyor. Kıdem tazminatı için işveren temsilcileri TİSK ve TOBB tam mutabakat olmadan düzenleme yapılmasına karşı çıkıyor. Türk-iş de, kıdem tazminatı talebini geriye götürecek her türlü çalışmanın karşısında olduğunu vurguluyor.

Haberin Devamı

Kıdem tazminatıyla ilgili tartışmalar sürürken, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çalışma meclisini toplama kararı aldı. 23-24 Mayıs tarihleri yapılacak toplantıda kıdem tazminatı konusunun da ele alınabileceği belirtiliyor. Çalışma meclisi, işçi, işveren ve hükümet temsilcileriyle, bürokratlardan oluşuyor. Bugüne kadar hep Ankara’da yapılan meclis toplantısının bu kez İstanbul’da yapılacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!