Kıbrıslı emlakçıdan Star Gazetesi’ne 5.1 milyon dolar

Güncelleme Tarihi:

Kıbrıslı emlakçıdan Star Gazetesi’ne 5.1 milyon dolar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2006 00:00

Star Gazetesi’nin satışı için dün ikinci kez düzenlenen ihaleye Kıbrıslı işadamı Ali Özmen Safa ile İpek Yayıncılık katıldı. İhalede en yüksek teklifi 5 milyon 150 bin dolarla Kıbrıs’ta emlak ve turizm yatırımları olan Safa verdi.

TASARRUF Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) 19.5 milyon dolar muhammen bedelle ikinci kez satışa çıkardığı Star Gazetesi ve 4 matbaasına 5 milyon 150 bin dolarla en yüksek teklifi Kıbrıslı işadamı Ali Özmen Safa verdi. Star Gazetesi ihalesi, Fon Kurulu kararıyla kesinleşecek. Kıbrıs, Türkiye, İngiltere ve Rusya’da, turizm, inşaat, enerji, emlak alanlarında yatırımları bulunan Safa, Star Gazetesi’ni bir yatırım fısatı olarak gördüğünü ve hesaplı bir fiyata satın aldığını söyledi. Safa Türkiye’ye 3 yıl önce emlak yatırımcısı olarak gelmişti.

5 DAKİKALIK İHALE: Star Gazetesi ve İktisadi Bütünlüğü’nün satışı için TMSF Merkez Binası’nda düzenlenen ihale 5 dakika sürdü. İhaleye Ali Özmen Safa ve İpek Yayıncılık Bilişim Sanatsal ve Eğitim Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş katıldı. İhalenin başlangıcında açılan zarflarda en yüksek teklif 5 milyon dolar ile İpek Yayıncılık’tan geldi. Ali Özmen Safa’nın verdiği zarftan ise 4 milyon dolarlık teklif çıktı. Ancak, açık artırma doğrudan 5 milyon dolarlık fiyattan başladı. Safa, açık artırmaya katılmayı kabul edince, otomatik olarak 4 milyon dolardan 5 milyon dolara çıkmış oldu. Açık arttırmada Safa’nın 50 bin dolar artırım yapmasıyla 5 milyon 50 bin dolara yükselen fiyat, İpek Yayıncılık tarafından 5 milyon 100 bin dolara yükseltildi. Safa’nın bu fiyatı 5 milyon 150 bin dolara çıkarmasının üstüne İpek Yayıncılık artırım yapmadı. İhale Komisyonu Star Gazetesi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü’nü 5 milyon 150 bin dolara Ali Özmen Safa’ya ihale etti.

ASIL İŞİ EMLAK: Ali Özmen Safa’nın ağırlık olarak emlak ve turizm yatırımları bulunuyor. Kısa süre önce Kıbrıs’ta 350 konut inşa eden Safa’nın, yine Kıbrıs’ta 400 yataklı yeni bir otel inşaatı devam ediyor. Safa’nın ayrıca, Magosa’da 2008 yılında hizmete girecek 17 katlı 1500 yataklı bir otel inşaatı daha yürüyor. Kıbrıs’ta 60 milyon dolarlık bir rüzgar santralı inşa etmek için de hazırlık yapan Safa’nın PLC Group ile çalışan uluslararası emlak şirketi bulunuyor. Türkiye Çeşme’de turizm yatırımı yapan Safa, bundan sonra da Türkiye’de turizm ve inşaat yatırımlarına devam edeceğini söyledi. Safa İngiltere’de de emlak yatırımları bulunduğunu ve İngiltere’de geliştirdiği mortgage sistemi ile 100 milyon sterlin ciro yaptığını söyledi

KRAL TV’YE KATILABİLİRİM: Safa, Türkiye’de emlak ve konut alanında yatırımlar yapacaklarını söyledi. Star Gazetesi’nin kendisi için küçük bir yatırım olduğunu belirten Safa, "Medyada başka yatırımlarınız olacak mı?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Ben bir işadamıyım. Eğer fırsat varsa neden olmasın. Şu anda, böyle bir planım yok ama, bunu zaman gösterir. Kral TV ve Kral Radyo ihlalelerine katılabilirim."

Safa, sandviçle büyüdü Erdoğan ve Gür’e yakın

1947 Magusa doğumlu olan Ali Özmen Safa, 1963 yılında geldiği Londra’da 1967-70 yıllarında London School of Economics’de (LSE) okudu. Okulu bitirince iş hayatına atılılan Safa önce küçük çapta sandviç işi yaptı. Kısa zamanda sandviç işini büyüttü ve İngiltere’nin ilk sandviç fabrikasını kurdu. Wembley Stadı başta olmak üzere büyük yerlere sandviç servisi yaptı. Safa 1980 yılında sandviç fabrikasını sattı. Manhattan Coffee’yi satın aldı. 1997 yılında emlak işine girerken 11 cafesi vardı. 4 yıl önce de Property International PLC grubu şemsiyesi altında KKTC’de emlak işine girdi. Londra’da Excel Fuar Merkezi’ndeki uluslararası emlak fuarlarında KKTC’deki emlak satışlarının tanıtımını yapan Ali Safa, Kıbrıs’taki Medview şirketi aracılığıyla KKTC’den İngilizlere en çok evi satan işadamı oldu. Safa, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ve işadamı Remzi Gür’e yakınlığıyla biliniyor.

Asil Nadir’le ilişkim yok

Ali Özmen Safa, Kıbrıslı işadamı Asil Nadir ile ilişkisi olduğu söylentilerine şu yanıtı verdi: "Asil Bey Kıbrıs’ın yetiştirdiği en önemli işadamıdır. Kendisine saygı duyarım. Kendisiyle hiç bir ilişkim yoktur. Sık sık Kıbrıs’a gitmeme rağmen kendisini 3-4 yıldır görmedim."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!