Kıbrıs’ta çözüm için ortam müsait

Güncelleme Tarihi:

Kıbrıs’ta çözüm için ortam müsait
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2014 01:43

KIBRIS sorunun çözümüne katkı sağlamak amacıyla Türkiye, Yunanistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi iş dünyası temsilcileri dün KKTC’nin başkenti Lefkoşa’da bir araya geldi.

Haberin Devamı

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Muharrem Yılmaz toplantıdaki konuşmasında, meselenin tarafı olan 4 ülkenin, Kıbrıs konusunda çözüm için ortamın müsait olduğunu gördüğünü ve bu amaçla bir araya geldiğini belirterek, “Cesaretlendik ve cesaret verelim istedik. Burada herkesin, her tarafın menfaati var. İzolasyonlarla yaşayan bir Kuzey Kıbrıs kabul edilebilir değil. Ben Rum komşuların da bunu artık kabul etmemeleri gerektiğini düşünüyorum. İzolasyonlarla birbirimizden ayrılmış olarak refaha da ulaşmamız mümkün değil. Huzura da ulaşmak mümkün değil. Öncelikle bu dinamiğin adadan gelmesi çok önemli. Her iki tarafın bir araya gelmesi bizim onlarla bir araya gelmemizden daha önemli” dedi.

ORTAK DEKLARASYON

Bu süreçte Kıbrıs İşverenleri ve Sanayicileri Federasyonu (OEB), Kıbrıs Türk İşadamları Derneği (İŞAD), Yunan Girişimcileri Federasyonu’nun (SEV) işbirliğinin büyük önemi olduğunu kaydeden Yılmaz, şöyle devam etti: “Ben 4 kurum tarafından yayımlanan ortak bildirinin önemli adımlara cesaret vermesini, bir başlangıç olmasını diliyorum.”

REFAHI BİRLİKTE PAYLAŞALIM

Haberin Devamı

BÖLGEDEKİ enerji olanaklarından gerekli ölçüde faydalanabilmek için de taraflar arasında bir uzlaşı zemininin gerekli görüldüğünü anlatan Yılmaz, “Bu refahı hep birlikte paylaşabilirsek maksimize edebiliriz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!