KGS ile OGS birleştirilecek otoyola ‘Hızlı Geçiş’ gelecek

Güncelleme Tarihi:

KGS ile OGS birleştirilecek otoyola ‘Hızlı Geçiş’ gelecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2011 00:00

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, “Otoyol gişelerinde OGS ve KGS adlı iki farklı sistem var. İki sistemi birleştirip kolaylaştırmaya hazırlanıyoruz” dedi. Yıldırım, yeni uygulamanın adını “Hızlı Geçiş Sistemi” (HGS) koydu.

ULAŞTIRMA Bakanı Binali Yıldırım, otoyol geçişlerinde en büyük sorunun Kartlı Geçiş Sistemi (KGS) ile Otomotik Geçiş Sistemi (OGS) olmak üzere iki farklı sistemin olduğunu belirterek, yaptıkları çalışmayla bunu kolay ulaşılabilen tek sisteme dönüştüreceklerini açıkladı. Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) adını alacak uygulamanın daha ekonomik olması beklenirken, ilk olarak İzmir-Çeşme Otoyolu’nda başlayacak.

Gişeler kalkmayacak

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Güzelbahçe gişeleriyle ilgili bir soruyu yanıtlarken, otoyollarda kısa süre sonra tek sisteme dönüleceğini söyledi. Yeni sistemi ‘Mevcut OGS ile ortak çalışılan, KGS gibi kolay temin edilen’ olarak tanımlayan Yıldırım, şunları söyledi: “Çok daha ekonomik bir sistemi OGS’ye entegre edeceğiz. Böylece olumsuzluk ortadan kalkmış olacak. Gişelerin kalkmasına da ihtiyaç kalmayacak. Çalışmalar bir kaç ay içinde biter. Bu sistemin adı HGS, Hızlı Geçiş Sistemi ama OGS diye de söyleyebiliriz. İkisi birbiriyle konuşan, birlikte çalışan sistemler olacak.”

Kılıçdaroğlu da olacak

Ulaştırma Bakanlığı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa kurduğu İZBAN şirketi ile hayata geçirdiği 80 kilometrelik Aliağa-Menderes Hafif Raylı Sistemi’nin açılışının 6 Mart 2011’de Alsancak Garı’nda gerçekleşeceğini hatırlatan Bakan Yıldırım, açılışa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağını ifade etti. Yıldırım, “Böylece İzmir bir kez daha farklılığını ortaya koyacak. Siyasette hoşgörünün ve uzlaşmanın merkezi olduğunu da İzmir Türkiye’ye göstermiş olacak” dedi.

İstanbul-İzmir Otoyolu’nun temeli pazar günü atılacak

BİNALİ Yıldırım, inşaatı her iki taraftan başlayacak İstanbul-İzmir Otoyolu için de 27 Şubat Pazar günü, saat 15.00’te Cumhuriyet Meydanı’nda bir tören düzenleyeceklerini belirterek, İzmirliler’i bu etkinliğe davet etti. Kentle ilgili sürpriz çalışmaları bulunduğuna dikkati çeken Yıldırım, “İzmir ile ilgili sürpriz çalışmalarımız var, bunu da zamanı gelince açıklayacağız. Biraz daha sabır. Biraz daha merak uyandırmaya devam edelim İzmir’de” dedi.

170 kuruşa seyahat ediliyor

YARIM kalan Aliağa-Menderes projesinin bakanlık ve büyükşehir belediyesiyle birlikte tamamlanarak, hizmete girdiğini hatırlatan Binali Yıldırım, şöyle konuştu: “Türkiye’nin en uzun raylı sistem altyapısını İzmir’e kazandırdık. Daha şimdiden haftalık 600 bin kişiye ulaştı. Daha kapasitesinin beşte biriyle çalışıyor. Günlük 500-550 bine ulaşacak. Aliağa’dan Gaziemir’e, Menderes’e kadar aktarmalar da bedava olmak üzere 170 kuruşa insanlar 31 istasyonda seyahat edebiliyorlar.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!