KGF başvurularını doğrudan değerlendirecek

Güncelleme Tarihi:

KGF başvurularını doğrudan değerlendirecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2017 09:33

Türk Eximbank ihracatçıların KGF kefaleti başvurularını doğrudan kendisi değerlendirecek. Bu hamleyle ihracatçılara KGF başvuru sürecinde önemli bir kolaylık sağlanmış olacak.

Haberin Devamı

İhracatçıların Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaleti başvuruları için kolaylık talep etmesi sonucu Türk Eximbank yeni bir düzenlemeye gitti. Banka bundan böyle kefaleti başvurularını doğrudan değerlendirecek.

Bankanın internet sitesinde konu ile ilgili yayınlanan duyuruda şu bilgiler verildi:

"Türk Eximbank olarak KGF ile ilişkilerimizi bir adım daha öteye taşıyarak Portföy Garanti Sistemi dahilinde de kredi kullandırımına başlamış bulunmaktayız. Şu ana kadar Hazine Destekli KGF kefaleti için ülkemizin bütün ihracat merkezlerinde düzenlediğimiz tanıtım toplantılarında ihracatçılarımızdan gelen yoğun istek üzerine, Türk Eximbank olarak Portföy Garanti Sistemi sayesinde artık kefalet başvuruları doğrudan Bankamız tarafından değerlendirilecektir.

Bankamız kredi faiz oranlarındaki uygun yapının KGF kefaletlerindeki çok düşük komisyon oranları ile birlikte değerlendirilmesi sonucunda firmalarımızın ihracat yarışında ülkemizi çok daha güçlü şekilde temsil edeceğine inanıyoruz."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!