KESK: Yasa, üye sayımızı artırdı

Güncelleme Tarihi:

KESK: Yasa, üye sayımızı artırdı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2001 12:58

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Sami Evren, Kamu Görevlileri Sendikaları Yasası'nın çıkmasının ardından KESK'e bağlı sendikaların üye sayısının ortalama yüzde 25 arttığını söyledi.

Haberin Devamı

Evren, kamu çalışanlarının sendikal örgütlenmesine ilişkin esasları düzenleyen yasayla, KESK'in mevcut durumunu daha da güçlendirecek ve üye sayısını artıracak çalışmalara hız verdiklerini dile getirdi. Yasanın çıkmasının ardındanzaten önemli bir düzeye ulaşan üye sayısında artış kaydedildiğini ifade eden Evren, şöyle dedi:

''Yasa çıkmadan önce KESK'in üye sayısı, ülke genelinde 500 bine ulaşıyordu. Yasa çıktıktan sonra her sendikanın üye sayısı ortalama yüzde 25 arttı. Örneğin eğitim iş kolunda yasa çıkmadan önce 98 bin üye vardı. Yasayla bu üye sayısı 140 bine yükseldi. Tüm sendikalarımızda üye sayısının giderek artacağı inancındayız.

Yasa gereği sendikalara tanınan 8 aylık süre içinde bütün üyelerinüyelik formları tek tek yenilenecek ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na teslim edilecek. Bakanlıktan 600 bine yakın üye formu aldık. Bunlar bütün örgütlerimize dağıtıldı.''

Haberin Devamı

Yeni dönemde KESK'in etkinliklerini ve güncel geliÅŸmeleri içeren periyodik yayınlara büyük önem vereceklerini belirten Sami Evren, Kasım ayından itibaren 15 günde bir gazete çıkaracaklarını bildirdi. Evren, ''Üç aylık periyotlarla dergi çıkacağız. Ayrıca eÄŸitim dizileriile broşürler hazırlayacağız. Ä°nternet sayfamızı da güncelleÅŸtireceÄŸiz'' diye konuÅŸtu.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!