Kentbank

Güncelleme Tarihi:

Kentbank
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2001 11:30

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilen Kentbank, 1992 yılında kuruldu. Süzer Holding'in bir kuruluşu olan bankanın yurt çapında 92 şubesi bulunuyor.

Kentbank'ın iştirakleri, Kent Yatırım ve Menkul Değerler, Generali-Kent Sigorta ve Arnavutluk'daki bankası National Commercial Bank of Albania'dan oluşuyor.

Kent Yatırım, Ocak 1997 tarihinde Kentbank'ın Menkul Değerler Merkezi'nin Kentbank'dan ayrı bir kurum olarak örgütlenmesiyle faaliyete geçti. Kent Yatırım'ın özkaynakları 1999 yılı sonunda 1 trilyon 483 milyar, aktif toplamı da 4 trilyon 436 milyar liraya ulaştı. Kent Yatırım'ın 5 şubesi ve 94'ü aşkın personeli bulunuyor.

Diğer iştiraklerden, dünyanın en büyük ilk 3 sigorta şirketi arasında bulunan ve 136 yıldır ülkemizde faaliyet gösteren Assicurazioni Generali S.P.A ve Japon finans endüstri devi Mitsui Marine ile yapılan ortaklıkla Generali Sigorta, Kentbank'ın şirket hisselerinin yüzde 30'unu almasıyla sektördeki faaliyetlerini Generali-Kent Sigorta adıyla sürdürmeye başladı. Generali-Kent Sigorta, otomobil, sağlık ve genel hasar sigortası işlemlerinde hizmet verdiği endüstriyel tesislerin ve projelerin tüm risklere karşı sigortasını yapabiliyor.

ARNAVUTLUK'DA BANKA

Banka, diğer iştirakı National Commercial Bank of Albania'yı, Dünya Bankası'nın öncülüğünde başlatılan özelleştirme çalışmaları kapsamında Arnavutluk'un özelleştirilen ilk bankası National Commercial Bank'ın çoğunluk hisselerini alarak oluşturdu. Hissedarlar arasında yüzde 60 ile Kentbank, yüzde 20 ile Dünya Bankası'nın yan kuruluşu olan IFC ve yine yüzde 20 ile EBRD bulunuyor.

Dünyanın en prestijli otel gruplarından The Ritz'in İstanbul ayağının, Dolmabahçe'de Süzer Grubu ortaklığıyla sonbaharda faaliyete geçmesi bekleniyor.

Kentbank, 898 trilyon 959 milyar lira aktif büyüklükle 2000 yılı sonu itibariyle 79 banka arasında 22. sırada yer aldı
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!