Kent, Coca-Cola’da bir numara olmaya aday

Güncelleme Tarihi:

Kent, Coca-Cola’da bir numara olmaya aday
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2006 00:00

New York Times ve Financial Times gibi büyük gazeteler, Coca Cola’daki ikinci önemli göreve getirilen Muhtar Kent’in Coca Cola Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Neville İsdell’in "halefi" olabileceğini belirtirken Isdell "Aday olmadan önce bu görevde başarılı olduğunu kanıtlamalı" dedi. İsdell, Kent’in "mükemmel" bir işletmeci olduğunu, çok büyük bir uluslararası tercübesinin bulunduğunu vurguladı.

MUHTAR Kent’in, Coca-Cola şirketinde yeni oluşturulan çok üst düzey bir göreve getirilmesi dünyada yankı yarattı. New York Times ve Financial Times gazeteleri, Kent’in Coca- Cola Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Neville Isdell’in "halefi" olabileceğini belirtirken İsdell "Aday olmadan önce bu görevde başarılı olduğunu kanıtlamalı" dedi. Coca-Cola’nın Kuzey Amerika dışındaki tüm uluslararası operasyonlardan sorumluluğunun Muhtar Kent’e verilmesi, yabancı basında büyük ilgi uyandırdı. New York Times gazetesi, Muhtar Kent’in söz konusu göreve getirilmesi ile şirketin yönetim kurulu başkanı ve CEO’su E. Neville Isdell’in olası "halefleri" arasına girdiğine dikkat çekti. Aynı yönde bir değerlendirme yapan Financial Times gazetesi ise, Kent’in "Neville’nin potansiyel halefleri" arasında bulunduğunu da belirtti.

KENT, BİZİ LİDER YAPTI:

Bu arada, her iki gazetede açıklamalarına yer verilen Neville İsdell, yerine kimin geçeceğinden söz edilmesinin biraz "erken" olduğunu belirterek görevlendirmenin Muhtar Kent’in bir aday olarak değerlendirildiği anlamına gelmediğini söyledi. Neville Isdell, Kent’in görevinin zorluklarına dikkat çekerek "Aday olmadan önce bu görevde başarılı olduğunu kanıtlamalı" ifadesini kullandı. Kent’in "mükemmel" bir işletmeci olduğunu, Kent’in çok büyük bir uluslararası tercübesinin bulunduğunu belirten İsdell bunun üstlendiği görev açısından taşıdığı önemi de vurguladı. Isdell, "Duvarın (Berlin duvarı) yıkılışından hemen sonra Pepsi, duvarın arkasındaki her ülkede bizden üçte bir oranında daha fazla satıyordu. Bugün ise, bütün bu ülkelerde biz lideriz. Bu değişikliği yapan da oydu" dedi.

ÖNEM GÖSTERGESİ:

ABD’nin önde gelen gazetelerinden New York Times ise, Muhtar Kent’e verilen görevi, uluslararası piyasaların Coca-Cola’da kazandığı önemin bir göstergesi olarak yorumladı. Görevlendirmenin Kent’in İsdell’in olası halefleri arasına soktuğunu da belirten gazete, Isdell’in 62, Kent’in ise 53 yaşında olduğunu kaydetti. Kent’in son 27 yılın 22’sini Coca-Cola’da geçirdiğini kaydeden gazete, Coca-Cola’nın ABD’deki satışları düştüğü için önemli uluslararası piyasaların daha fazla önem kazandığını belirtirken Çin, Rusya ve Brezilya gibi büyük pazarlarda satışların arttığına dikkat çekti. 18 ay önce şirketi canlandırmak amacıyla emekli olan Isdell’in Coca-Cola’nın başına getirildiğine dikkat çeken gazete, Kent’in ise 1978 yılında girdiği Coca-Cola’dan Efes grubu yönetmek üzere 1999 yılında ayrıldığını anımsattı.

KÜRESEL ROLE TERFİ:

Financial Times da, "Coca-Cola Kent’i küresel role terfi ettirdi" başlıklı haberinde görevlendirme ile Kent’in İsdell’in "potansiyel halefleri" arasına girdiğine dikkat çekti. Kent’in Kuzey Amerika dışındaki tüm operasyonlardan sorumlu olacağına işaret eden gazete, şimdiye kadar bu sorumluluğun beş bölgesel başkan arasında paylaştırıldığını anımsattı. Uluslararası operasyonların şirketin iş hacminin yüzde 70’ini ve işletme karınının yüzde 80’ini oluşturduğunu kaydeden gazete, Coca-Cola’nın giderek daha çok uluslararası pazarlara dayandığını yazdı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!