Kent, ABD’nin ‘İslam dünyasıyla yeni başlangıç’ yönetimine girdi

Güncelleme Tarihi:

Kent, ABD’nin ‘İslam dünyasıyla yeni başlangıç’ yönetimine girdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2010 00:00

ABD, The Coca-Cola Company Yönetim Kurulu Başkanı Muhtar Kent’i, İslam dünyasına dönük “Yeni Başlangıçlar Ortaklığı” adlı oluşumun Başkan Yardımcılığına getirdi. Kent, “ABD ve İslam dünyası arasındaki özel sektör katılımını kapsayıcı ve yapıcı şekilde geliştirmek üzere üzerimize düşeni yapmak için sabırsızla-nıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

ABD, ‘Yeni Başlangıçlar Ortaklığı’ ile ABD ve İslam dünyası arasında yeni bir başlangıcın vizyonunu oluşturmak amacıyla, üst düzey işadamlarına ulaşarak özel sektör kaynaklarını ve olanaklarını harekete geçirmeyi hedefliyor. ABD Dışişleri eski Bakanı Madeleine Albright’ın Başkanlığını yürüteceği Yeni Başlangıçlar Ortaklığı’nın Başkan Yardımcılığını ise The Coca-Cola Company Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Muhtar Kent ile Aspen Enstitüsü Başkanı Walter Isaacson üstlenecek.
Obama’nın vizyonu
Washington’da düzenlenen Girişimcilik Zirvesin’de ABD Dışişleri Bakan Hillary Clinton’ın duyurduğu platform, ABD Başkanı Barack Obama’nın Haziran 2009’da Kahire Üniversitesi’de yaptığı konuşmada değindiği vizyondan yola çıkarak oluşturuldu. Clinton, “Ortağınız olmada ABD’ye güvenebilirsiniz” dedi. 
Kent: Sabırsızlanıyoruz
Muhtar Kent ise, 700 binden fazla çalışanları bulunan biri olarak bu girişimin bir parçası olmaktan gurur duyduklarını belirtti. Kent, Coca-Cola ve şişeleyici ortaklarının dünyada 200’den fazla ülkede faaliyet gösterdiğini vurgulayarak, şunları söyledi: “Global şirketler faaliyet gösterdikleri ülkelerde küçük işletmelerin gelişmesi ve sürdürülebilir toplumlar yaratılmasında önemli bir role sahipler. İşte bu yüzden bu platformu destekliyor olmaktan büyük bir onur duyuyoruz. ABD ve İslam dünyası arasındaki özel sektör katılımını kapsayıcı ve yapıcı bir şekilde geliştirmek üzere üzerimize düşen görevi yerine getirmek için sabırsızlanıyoruz.”

Haberin Devamı

Silikon Vadisi’nde Türkiye ile ortaklık

GİRİŞİMCİLİK Zirvesi’nde konuşan ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Küresel Girişimcilik Programı’nın ilk pilot uygulamasının, Mısır’da ikinci programı ise yakında Endonezya’da başlatacaklarını belirtti. Clinton, ayrıca Silikon Vadisi teknolojisi, iş deneyimi ve girişim sermayesi fonlarına erişimin artırılması çerçevesinde, Mısır, Ürdün, Lübnan, Türkiye ve Malezya ile ortaklıklar başlatılacağını ve daha sonra bunun diğer yerlere yayılacağını anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!