KDV uzatıldı mı? Gelirler İdaresi açıklama yaptı

Güncelleme Tarihi:

KDV uzatıldı mı Gelirler İdaresi açıklama yaptı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2018 15:10

KDV Beyannamesi ile birlikte Muhtasar Beyannameler, Damga Vergisi Beyannameleri için belirlenen süre, Gelirler İdaresi Başkanlığı tarafından duyuruldu. Bakanlığa iletilen talepler nedeniyle uzatılma kararı alınan KDV Beyannamesi, birçok vatandaşın araştırdığı konu olmaya devam ediyor. Peki, KDV Beyannamesi ne zamana kadar verilebilecek? İşte, konuyla ilgili detaylı bilgiler

Haberin Devamı

KDV Beyannamesi verme süreci, yapılan bir duyuru ile 28 Mayıs tarihine kadar uzatıldı. İşte, bakanlık tarafından açıklanan o bilgiler;

"Bakanlığımıza iletilen talepler nedeniyle, Vergi Usul Kanununun mükerrer 28 inci maddesindeki yetkiye dayanılarak; 23 Mayıs 2018 günü sonuna kadar verilmesi gereken Muhtasar Beyannameler, Damga Vergisi Beyannameleri ile 24 Mayıs 2018 günü sonuna kadar verilmesi gereken Katma Değer Vergisi beyannamelerinin verilme sürelerinin uzatılması bu sirkülerin konusunu oluşturmaktadır. 

2. Muhtasar, Damga Vergisi ve Katma Değer Vergisi Beyannamelerinin Verilme Süresinin Uzatılması: 

23 Mayıs 2018 günü sonuna kadar verilmesi gereken Muhtasar Beyannameler, Damga Vergisi Beyannameleri ile 24 Mayıs 2018 günü sonuna kadar verilmesi gereken Katma Değer Vergisi Beyannamelerinin verilme süreleri 28 Mayıs 2018 Pazartesi günü sonuna kadar uzatılmıştır. 

Haberin Devamı

Beyanname verme sürelerinin uzatılması ödeme süresini etkilemeyeceğinden, mükelleflerin beyan ettikleri vergileri kanuni süresinde (28 Mayıs 2018 Pazartesi) ödeyecekleri tabiidir. 

Duyurulur. "

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!