Kazakistan’da 1800 Türk şirketi var, hedef 10 milyar dolar

Güncelleme Tarihi:

Kazakistan’da 1800 Türk şirketi var, hedef 10 milyar dolar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2010 00:00

Çağlayan, Almatı’da düzenlenen Türkiye-Kazakistan İş Forumu’na katıldı. Kültür ve soybirliği olan iki ülke arasında ilişkilerin istenilen düzeye ulaşamadığına dikkat çeken Çağlayan, Avrasya’daki 19 ticaret müsteşarını Kazakistan’da toplayarak kendilerinden bilgi alacağını kaydetti.

10 milyar doları geçmeliyiz

Çağlayan, şöyle konuştu: “Avrasya, Türkiye’nin çok daha fazla dış ticaretinin olması gereken bir bölgeyken, maalesef rakamlar tümünde 4.5 milyar doları geçemedi. Bu rakamın psikolojik sınır olan 5 milyar doları aşıp, 10 milyar dolara ulaşması gerektiğine inanıyorum. Kazakistan bölgenin, Türkiye de bulunduğu coğrafyanın yıldızı. Yedi yılda ticaret hacmi 10 kat arttı ama yetmez. Hedefimiz 5 yılda 10 milyar dolarlık hacme ulaşmak, hatta geçmek.”

Kazakistan Sanayi Bakan Yardımcısı Berik Kemaliyev ise, ülkesinde 1800 Türk şirketinin çalıştığını söyledi. Kazakistan’da bölgesel ve devletsel önemi olan 237 proje bulunduğun kaydeden Kemaliyev, “Biz sadece yabancı yatırımları çekmekle kalmayıp, hem tecrübe, hem teknolojiyi paylaşalım istiyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!