Kayserigaz Alman enerji şirketiyle ortak oldu

Güncelleme Tarihi:

Kayserigaz Alman enerji şirketiyle ortak oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2008 15:43

Elektrik, telekominikasyon ve doğal gaz sektöründe uluslararası alanda faaliyet gösteren Alman enerji şirketi EWE, Çalık Holding kuruluşu olan Kayserigaz'ın yüzde 39,9 hissesini satın aldı.

Çalık Enerji şirketlerinden Kayserigaz ile Alman enerji şirketi EWE arasında gerçekleştirilen anlaşmanın imza töreni, Kayseri Hilton Oteli'nde gerçekleştirildi.

Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık ile EWE Yönetim Kurulu Üyesi Heiko Harms'ın imzaladığı anlaşma gereğince Kayserigaz'ın yüzde 39,9 oranındaki hissesi Alman EWE şirketinin oldu.

İmza töreninde konuşan Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Kayserigaz'ın Çalık Holding bünyesine katılmasının üzerinden bir yıl bile geçmeden büyük bir başarı öyküsünün altına imza attığını söyledi.
Çalık, şöyle devam etti:
“Faaliyete geçtiği andan itibaren pek çok yeniliğe imza atan Kayserigaz, Türkiye doğal gaz dağıtım şirketleri arasında en önde yer alıyor. Enerji ve Telekom konusunda Almanya'nın önde gelen kuruluşlarından biri olan EWE ile Kayseri'de birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz. İşbirliği şeklinde devam edecek ortaklığımız, EWE'nin çok önemli deneyimlerini Türkiye'ye aktarmış olacağız. Bu ortaklığın Kayseri'ye ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

EWE Yönetim Kurulu Üyesi Heiko Harms da, Almanya'da enerji sektöründe faaliyet gösteren ilk 5 firma arasında yer aldıklarını ancak Almanya'da faaliyet alanları sınırlı olduğu için yurt dışında işbirliklerine ve yatırımlara başladıklarını söyledi.
Harms, Çalık grubu ile Bursagaz'da da ortak olduklarını ve 2005 yılından beri Türkiye'de faaliyet gösterdiklerini belirterek, “Ahmet Çalık, bize Türkiye'yi sevdirdi. Bizi çok etkileyen bir Türkiye ile tanıştırdı. Türk kültüründen çok etkilendik. Kayseriyi ve insanını da çok sevdik. Kayserigaz'a ortak olmaktan mutluyuz” diye konuştu.
Alman EWE ile ortak olan Kayserigaz'ın yeni yatırımlar yapması bekleniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!