Kayseri Şeker operasyonuna manken ve şarkıcı adı karıştı

Güncelleme Tarihi:

Kayseri Şeker operasyonuna manken ve şarkıcı adı karıştı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2010 00:00

Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’nın yürüttüğü Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş. yolsuzluk operasyonu kapsamında, manken Özge Şenocak ve şarkıcı Fulden Uras’ın da ifadeleri alındı. Şirket hesaplarından Şenocak’ın hesabına 40 bin lira, Uras’a da değişik tarihlerde 30 bin lira aktarıldığı iddia ediliyor.

KAYSERİ Şeker Fabrikası A.Ş.’de (Kayseri Şeker) ‘Haksız kazanç elde etme, genel kurul seçimlerinde aday olan kişileri sindirme ve aşırı zenginleşme’ iddialarıyla başlatılan operasyon, manken ve şarkıcılara kadar uzandı. Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Vedat Ali Özışık’la bağlantıları tespit edilen manken Özge Şenocak’ın önceki gün, şarkıcı Fulden Uras’ın da dün emniyette ifadeleri alındı.

Babamın ortakları yatırmıştır

Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet savcısı Cemil Tugtekin’in talimatı üzerine gözaltına alınan ve Kayseri’de sorgulanan ‘Şeker operasyonu’ndaki şüpheli sayısı, dün önce 43’e ulaştı, sonra 30’a indi. Özışık’a bağlı şirket hesaplarından hesabına 40 bin lira aktarıldığı iddia edilen manken Şenocak, “Vedat Ali Özışık’la bir eğlence mekanında tanıştık. Para almadım. Hesabıma yatan para, babamın iş ortakları tarafından yatırılıyor olabilir” dedi. Şenocak, Özışık’la yaptığı Kıbrıs tatilinin sorulması üzerine de “Kıbrıs’a tatile gittik. Uçak paralarını ben ödedim. Diğer harcamaları bilmiyorum” yanıtını verdi.

Annem çok daha iyi tanıyor

Soruşturma kapsamında Özışık’ın, şarkıcı Fulden Uras’a değişik tarihlerde 30 bin lira aktardığı da belirlendi. Ayrıca Özışık’ın şarkıcıya Mercedes 200 SLK marka otomobil aldığı, şirkette çalışan Y.B.K.’yi şoför olarak görevlendirdiği, şoförle birlikte otomobili Fulden Uras’a hediye ettiği öne sürüldü. Otomobilin trafik cezalarının da Özışık, tarafından ödendiği de iddia edildi. Fulden Uras dün avukatı Handan Bakbak Özdemir’le emniyete geldi. İfadesinin ardından emniyetten ayrılan Uras’ın avukatı, otomobille ilgili olarak, “Öyle bir şey yok. Fulden Hanım’ın yıllardır arabası var. Kendi emeğiyle aldığı arabadır” dedi. Fulden Uras da aynı soruya, “Araba benim üzerime kayıtlı” yanıtını verdi. Özışık’ın aile dostları olduğunu söyleyen Uras, “Yaklaşık 10 yıldır tanıyorum. Annem çok daha iyi tanıyor. Hiçbir suçlama yok bana karşı” diye konuştu.

70 milyon liralık yolsuzluk

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ve emniyetin yaptığı araştırmada Vedat Ali Özışık’ın 70 milyon liralık yolsuzluk yaptığı iddia edildi. Özışık’ın üzerinde fazla bir mal varlığı olmadığı tespit edildi. Özışık’ın 8 şehirdeki arazi, arsa, moteller, yazlıklar ve tarlaları kayınbiraderinin damadı ve evli olan kızkardeşi gibi akrabaları üzerine kayıt ettirdiği anlaşıldı. Özışık’ın akrabaları üzerine olan malvarlıklarına mahkeme kararıyla tedbir konuldu.

7 ilde eşzamanlı operasyon düzenlendi

KAYSERİ, Yozgat, Bursa, İstanbul, Ankara, Sivas ve Gaziantep’te eşzamanlı operasyon ile Vedat Ali Özışık, fabrika yönetim kurulu üyeleri, üst düzey yöneticileri, avukat ve cami imamı, 3 reklam ajansı yöneticisinin bulunduğu şüphelilerin 24’ü Kayseri’de gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, Kayseri Şeker yönetim kurulu başkanı Vedat Ali Özışık, A.Ç., O.E., S.K., E.V., E.D., C.K., A.Ö., S.Ö., K.K., M.M., A.E., K.S., O.K., Y.T. ve B.Ö. olarak açıklandı. Şüpheliler, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesine ayrı ayrı getirildi ve kontrolünden geçirildi.

Hanedanlık kuruldu lüks harcama yapıldı

KAYSERİ Şeker Fabrikası A.Ş.’de hanedanlık kurulduğu, Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık’ın yakınlarını işe aldığı, 2000 yılından bu yana lüks içinde yaşadığı, Sarıyer’de Boğaz’a nazır yalı kiraladığı, şirket avukatları Atilla Ersoylu ile Mustafa Olcayto Özhan’a 27 milyon TL tutarındaki vekalet ücreti verildiği öne sürülüyor. Ayrıca, ‘Ferrari’ marka gibi lüks araçların alındığı gibi iddialar 17-18 Ağustos tarihli ulusal gazetelerde yer almıştı. Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu, gazetelerin Sanayi ve Ticaret Bakanlığı müfettişlerinin fabrikada yaptıkları teftişe dayandırarak yaptığı açıklamaları redederken ilgili gazeteler hakkında yayın durdurma ve tekzip kararı aldırmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!