Kaymakam talimat verdi: Bütün şezlongları kaldırın

Güncelleme Tarihi:

Kaymakam talimat verdi: Bütün şezlongları kaldırın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2012 13:18

Kemer Kaymakamlığı, bölgedeki tüm otellerin sahile koydukları şezlongların kaldırılmasını istedi. Kaymakamlığın bu kararı 2007 yılında alınan mahkeme kararına dayanıyor.

Haberin Devamı

Gazete Kemer'in gündeme getirdiği habere göre, sahil bantlarında otellerin ecrimisil ödeme karşılığı şezlong ve gölgelik koyarak kullandıkları alanlara karşı vatandaşların kazandığı ve Danıştay tarafından da onaylanarak kesinleşen İdare Mahkemesi kararı 5 yıl sonra uygulanıyor.

Göynük'te otellerin sahil işgalleriyle ilgili olarak zamanın Kent Konseyi Üyeleri tarafından başlatılan hukuki sürecin tamamlanması üzerine Kemer Kaymakamı Bayramali Köse, tüm ilçedeki otellerin sahile koydukları şezlong ve gölgeliklerin kaldırılmasını istedi.

Talimatı uygulamakla görevlendirilen Kemer Mal Müdürlüğü, öncelikle Göynük'teki otellere bir yazı göndererek 15 gün içinde sahildeki işgallerin kaldırılmasını isteyecek.

Haberin Devamı

Mahkeme kararı 2007'de alınmıştı

2006 Haziran'ında Göynük Kent konseyi üyeleri Ersan Yurdaer ve Hüsnü Ünal, topladıkları 3 bin 2 imzalı dilekçe ile 16 Otelin sahildeki işgalleri hakkında Kemer Kaymakamlığı ve Göynük Belediyesi'ne başvurarak aralarında 5 yıldızlı tatil köylerinin de bulunduğu 16 otelin işgallerinin kaldırılarak sahil bandının halkın kullanımına açılmasını istedi.

Kaymakamlıktan cevap alamayan vatandaşlar, bu kez de görevini yapmadıkları gerekçesiyle Kaymakamlık ve Belediye Aleyhine Antalya İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Antalya 2. İdare Mahkemesi, Ersan yurdaer, Dursun Satıcı ve Mehmet Kiraz isimli vatandaşların açtığı davayı inceleyerek 3 Mayıs 2007'de Kaymakamlık ve Belediyenin, vatandaşların talebini cevap vermeyerek zımnen reddetmeleri işlemini iptal etmiş, kıyıların herkesin eşit  ve adil kullanımına açılması için mülki amirliğin yetkisi hatılatılarak ecrimisil ödemesinin bir hak doğurmadığının altı çizilmişti.

Göynük Belediyesi itiraz etmişti

Antalya 2. İdare Mahkemesi'nin bu kararına, Bölge İdare Mahkemesi nezdinde itiraz eden Göynük Belediyesi otellerin ecrimisil ödemelerini gerekçe göstermiş ancak bu mahkeme de 6 Haziran 2007'de itirazı reddetmiş, 22 Kasım 2007'de Antalya 2. İdare Mahkemesinin kararı kesinleşmişti. Göynük Belediyesi son bir çabayla bu kez de Danıştay'a itirazda bulunmuştu. İtirazı inceleyen Danıştay 10. Dairesi, 27 Aralık 2011 tarihinde itirazı reddetmiş, taraflardan düzeltme talebi gelmediğinden, bu karar 9 Nisan 2012 tarihinde kesinleşmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!