Kayısıya Obama dopingi

Güncelleme Tarihi:

Kayısıya Obama dopingi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2009 11:22

ABD Başkanı Barack Obama'nın üniversite öğrencileri ile yaptığı toplantıda kayısıdan söz etmesi Malatya Ticaret Borsasında kayısıya olan ilgiyi artırdı.

Haberin Devamı

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Tahir Kalaycıoğlu, Malatya Ticaret Borsasında ekstra kuru kayısının fiyatının 3,50 TL'den 3,80 TL'ye, 1. kalite kuru kayısının fiyatının 3,30 TL'den 3,60 TL'ye, Malatya Valiliği tarafından yürütülen 91 bin Dev Öğrenci Projesi kapsamında başlatılan bir kampanya kapsamında “Apricobama” lakabı verilen naturel gün kurusu kayısının fiyatının da 3,50 TL'den 3,80 TL'ye çıktığını, fiyatların yükselmesinin sevindirici olduğunu söyledi.

Bu sezon dünyanın 89 ülkesine 73 bin ton kuru kayısı ihraç ettiklerini anlatan Kalaycıoğlu, ihracat sezonunun bitmesine 4 ay kaldığını, hedeflerinin 95 bin ton kuru kayısı ihracatı yapmak olduğunu dile getirdi.

91 Bin Dev Öğrenci Projesi kapsamında yürütülen kampanya ile kuru kayısı, taze kayısı, gün kurusu kayısı ve Obama'nın resimlerinin yer aldığı 91 bin kartpostalın Beyaz Saray'a gönderildiğine değinen Kalaycıoğlu, kampanyanın bazı siyasi partiler ve kuruluşlar tarafından eleştirildiğini belirtti.

Kalaycıoğlu, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Kampanya ile Obama'nın Malatyalılara sevdirilmeye çalışıldığı iddiası var. O yanlış. Çünkü her şey Malatya için, Malatya kayısısı için. Kampanyayı yürüten ilköğretim ve lise öğrencileri de bunu düşünmüş olmalı. Bu yürütülen kampanya güzel. Malatya ve Malatyalılar kazandı. Kimsenin menfaati söz konusu değil. Yurt içinden yurt dışından telefonlar, mailler aldım, iç piyasa da kayısıya adapte oldu. Kayısının tanıtımı açısından fayda sağladı. Bir ilgi, bir kamuoyu oluştu.”

ABD Başkanı Obama'nın kayısıdan söz etmesinin büyük bir şans olduğuna değinen Kalaycıoğlu, “Reklam reklamdır. Reklamın küçüğü büyüğü olmaz. 91 Bin Dev Öğrenci Projesi ile bu fırsat değerlendirildi” dedi.

İhraç edilen kuru kayısının yüzde 46'sının ABD'ye gittiğini anlatan Kalaycıoğlu, “Bu da bizim için avantaj. ABD piyasasında hiç sıkıntımız yok gibi” diye konuştu.

“ÖĞRENCİLERİN KAMPANYASI SES GETİRDİ”

Malatya Ticaret Borsası olarak Obama'ya kayısı ile ilgili sözleri için teşekkür mesajı çektiklerini ifade eden Kalaycıoğlu, Malatya Ticaret ve Sanayi Odasının da kayısı gönderdiğini belirtti.

Haberin Devamı

Kalaycıoğlu, “Kamuoyunda öğrencilerin kampanyası bizim yaptıklarımızdan daha fazla ses getirdi. 91 Dev Öğrenci Projesi kapsamında faaliyet gösteren öğrenciler, küçücük yürekleri ile büyük işler başardı. Elimizden geldiği kadar bu çocuklara yardım etmek mecburiyetindeyiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!