Kayalar yönünü Hindistan ve Afrika’ya çevirdi

Güncelleme Tarihi:

Kayalar yönünü Hindistan ve Afrika’ya çevirdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2015 01:11

Kayalar Kimya bundan 3 yıl önce geçirdiği büyük yangından sonra yaralarını hızla sardı.

Haberin Devamı

Tuzla’daki tesislerini yenileyen Kayalar Kimya, Tuzla ve İspanya’da yaptığı yeni yatırımlar sonucunda mobilya boyası ve vernikte Avrupa’nın ilk 5 üreticisinden biri oldu. Kayalar Kimya’nın Tuzla’daki tesislerinde 2012 yılının Ağustos ayında yaşadığı yangın Türkiye’deki sanayi tesisi yangınlarından en büyüklerinden biriydi. Türkiye’nin ilk 500 sanayi kuruluşundan biri olan Kayalar Kimya bu yangından sonra hiç ara vermeden üretime fason üreticilerle anlaşarak devam etti ve 8 ay sonra yeni üretim tesisini kurdu. Tesisini 7 milyon dolarlık yatırımla yeniledi.

10 MİLYON EURO YATIRIM

Düfa Boyaları, Genç vernikleri, Noroo sanayi boyalarını üreten Kayalar Kimya’nın Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Kayalar, “Önümüzdeki 5 yıl içinde her yıl yüzde 20 büyümeyi hedefliyoruz. Önümüzdeki 6 yıl içinde her yıl 10 milyon Euro yatırım yapmayı da planlıyoruz. DÜFA boyalarını yeniden kendi tesislerimizde ürettik. Genç vernik markalarının lansmanını da farklı ülkelerde yaptık” dedi. Kayalar Kimya yakında Hindistan’da da yatırım yapacak, bu yatırım için Hindistan’da yıllık cirosu 650 milyon dolar olan bir şirketle ortaklık kuracak. Kayalar Kimya Hindistan’daki üretim tesisi için 10 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyor.
Yakında Etiyopya’ya da ihracata başlayacak olan Kayalar Kimya, Etiyopya ile başlayacakları Afrika operasyonunu da büyütmeyi hedefliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!