Kavgalar TİM’e zarar veriyor, bizim kapımız kimseye kapalı değil

Güncelleme Tarihi:

Kavgalar TİM’e zarar veriyor, bizim kapımız kimseye kapalı değil
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2008 00:00

9 Eylül’de yapılacak seçimli genel kurulda başkanlık için aday olduğunu açıklayan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanvekili Mehmet Büyükekşi, "Uzlaşı konusunda bizim kapımız hiç kimseye kapalı değil. Kavgalar ve tartışmalar TİM’e zarar verir" dedi.

TÜRKİYE İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanvekili Mehmet Büyükekşi, 9 Eylül’de yapılacak seçimli genel kurulda başkanlık için aday olduğunu açıkladı. Büyükekşi, bu zamana kadar olan geçmişinde kimseyle herhangi bir kavga, münakaşa içinde olmadığını, bundan sonra da olmamak için elinden geleni yapacağını dile getirerek, "Uzlaşı konusunda bizim kapımız hiç kimseye kapalı değil. İhracatçı birlikleri içerisinde icra kurulu, delegeler vasıtasıyla seçiliyor. Bu delegeler, seçimi yapıyor. Kavgalar ve tartışmalar kuruma zarar verir" dedi.

TİM’i marka yaptık

Büyükekşi, Türk ayakkabı sektöründeki sivil toplum örgütlerinde çeşitli görevlerde bulunduğunu hatırlatarak şöyle konuştu: "2001 yılında TİM’in icra kuruluna girdim. 2 yıl muhasip üyelik, 5 yıldır da başkanvekilliği görevinde bulunuyorum. Bu süre zarfında güzel bir ekip çalışması sergiledik. TİM’i hem kendi adlarına, hem ihracatçılar adına hem de ülke adına başarılı bir konuma getirdik. TİM’i ve ihracatçı birliklerini Türkiye’nin gündemine taşıyarak, marka yaptık. 7 yıl içinde 5 ayrı hükümetle çalıştık ve bütün hükümetlerle işbirliği içinde ilkeli ve mesafeli olduk. Bu sürede yaptığımız çalışmalarla TİM’in kurumsallaşması için çaba sarf ettik."

Aday olmamı istediler

Seçim döneminde resmi olarak adaylığını ilan eden isimlerin yanı sıra, kulislerde konuşulan isimlerin de bulunduğuna işaret eden Büyükekşi, şöyle devam etti: "Ben hep Oğuz Satıcı başkan devam ettiği sürece onunla beraber hareket edeceğimi söyledim. Öyle de yaptım. Ancak aday olmazsa bunu düşünebileceğimi söyledim. Önceki gün Oğuz Satıcı, aday olmayacağını açıkladı. Bunun üzerine birçok ihracatçı birliği başkanı beni arayıp, bu kurumun çok genç bir kurum olduğunu, henüz üçüncü başkanını seçeceğini, burada kurumsallığın, 7 yıllık bir başarının daha da ileriye gitmesi adına devamlılıkta fayda olacağını belirttiler. Ben de birçok sivil toplum örgütündeki 25 yıllık çalışmalarım, bilgi birikimim, 17 yıllık ihracatçı birliklerindeki deneyimim adına, başkanlarımın teveccühünü değerlendirip bugün TİM Başkanlığına aday olmaya karar verdim."

İhracatın sorunları var

Mehmet Büyükekşi, Türkiye’nin şu anda ihracat adına büyük sorunları bulunduğunu belirterek şu değerlendirmeyi yaptı: "Kısır çekişmelerin yerine bir an önce işlere odaklanmak lazım. Türkiye ihracatının sorunlarına yönelmeli. TİM’in 59 tane alt yapısında ihracatçı birliği var. 350’ye yakın delegesi var. Burada irade, TİM’in meclisidir, oradaki delegelerin oylarıdır. Oradan çıkacak sonuç önemlidir. Birliklerin desteği seçimlerde önemli bir rol oynuyor."

10 il gezecek

MEHMET Büyükekşi, "Ben bu zamana kadar girdiğim kurumlarda sıfırdan başladım. Basamakları hep tek tek çıkarak en üst zirveye kadar belli bir çalışma yaptım. Orada da herhangi bir soru işaretine gerek bırakmadan. Arkadaşlar bana teklif ettiler, teveccüh gösterdiler ve bu şekilde oldu. Bu görevi kabul etmem kolay olmadı. Gerçekten kolay bir görev değil, zor bir görev. Seçim için biran önce kolları sıvayacağı 10 il gezip birliklerle görüşeceğiz" dedi.

Her sektöre eşit mesafede olacağız

MEHMET Büyükekşi, vaatlerinin sorulması üzerine de, bu zamana kadar uygulamaya koydukları projeler bulunduğunu ve bundan sonra da yapacakları projeler olacağını anlattı. Büyükekşi, ileride TİM’de daha güzel ve farklı şeylerin altına imza atabileceklerini aktararak, "Türkiye’de ihracatın, ihracatçının ve ihracata dayalı üretim yapan sanayicinin bu kadar sorunu varken, mutlaka seçimden sonra bütün sektörlerimize eşit mesafede olacağız" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!