Katar ve Japonlarla ‘Global’ atak

Güncelleme Tarihi:

Katar ve Japonlarla ‘Global’ atak
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2017 20:25

KATAR kraliyet ailesi ve Japon Softbank ortaklığıyla kurulan varlık yönetim şirketi F.A.B Parners LP ile yüzde 34 hisse karşılığı ortak olan Global Yatırım Holding, yurtdışı yatırımları ile büyüyecek.

Haberin Devamı

Akdeniz’den sonra Karayipler ve Asya’da liman işletmeciliği için harekete geçen Global Yatırım AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, “Bu yatırım hem Türkiye’ye hem de şirketimizin geleceğine olan güveni ortaya koydu” dedi. Global Yatırım Holding’in ortaklık anlaşması önceki gün açıklandı. Buna göre şirketin yüzde 34 hissesi 2.45 TL fiyattan F.A.B Partners LP’ye satılmış oldu. Kutman, sermaye girişi ile holdingin Türkiye ve dünyada altyapı ve enerji yatırımcısı olarak büyümesine ivme kazandıracağını belirterek “Bu işbirliği şirketimizin global oyuncu konumunu daha da güçlendirecektir” dedi.

HEDEF KARAYİPLER

Grubun amiral gemisi Global Liman Holding’in CEO’su Emre Sayın ise Miami’de düzenlenen Seatrade Cruise Global Fuarı’nda yeni ortaklığa ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Dünyanın her tarafından gelen cruise işletmecilerinin yer aldığı fuara katılan Global Liman Holding CEO’su Emre Sayın, şirketin hızla büyümekte olduğunu söyledi. Sayın, “Şirket olarak önce yurtiçinde işe başladık. Üç limanımız oldu. İkinci fazımız Akdeniz’de büyümekti. Şimdi üçüncü aşamaya geçtik. Hedefimiz Karayipler ve Asya’da büyümek. Globalleşme hedefiyle birlikte Karayipler’e ciddi çıkartma yapma aşamasındayız. Bahamalar ve Küba’nın başkenti Havana limanları için görüşmelerimiz devam ediyor” dedi.

Haberin Devamı

20 LİMANLA GÖRÜŞME

Beklentilerinin olumlu yönde olduğunu ve sürecin birkaç ay içinde tamamlanacağı da kaydederek Küba’nın geleceğinin çok parlak olduğunu ifade eden Sayın, “Küba şimdilik çok büyük değil ama geleceği çok parlak. Küba hükümeti muslukları yavaş yavaş açıyor. Karayipler’in en büyük limanı olması sebebiyle burayı çok önemsiyoruz” dedi. Bu bölgede 20 civarında limanla görüşmelerinin sürdüğünü anlatan Sayın, “Burası cruise turizmi için en önemli destinasyon. Burada olmak global oyuncu olmak açısından son derece önemli” diye konuştu.

 

100 MİLYAR DOLARLIK FON

EMRE Sayın, yeni ortaklığın büyüme hedeflerine olumlu yansıyacağını da dile getirirken şu bilgileri verdi: “Çünkü 100 milyar dolarlık bir fondan bahsediyoruz. Arkasında Softbank ve Katar kraliyet ailesinin desteği olan bu fon teknoloji ve altyapıda oldukça güçlü. Softbank ABD’nin 4’üncü büyük operatörünün sahibi. Biz globalleşmeye çalışan bir şirketiz. Fonlara sadece para getirecek gözüyle bakmamak lazım. Yeni fikirler de getiriyorlar. Biz 5 yılda liman sayımızı iki katına çıkarmayı hedefliyoruz. Liman sayımız 25-30 civarına çıkar. 110 milyon dolar olan ciromuzu da bu sürede iki katına çıkarma planımız var” dedi. 

Haberin Devamı

Özellikle Çin pazarına odaklandıklarını söyledi. Buradaki yüksek potansiyelin cruise sektörünü heyecanlandırdığını söyleyen Sayın, şunları anlattı: “Çinliler yeni bir cruise anlayışı geliştiriyor. Çünkü onlar güneşi ve denizi sevmiyorlar. Onlar için üstü kapalı yeni gemiler tasarlanıyor. Alışveriş ve kumar seviyorlar. Gemiler buna göre dizayn ediliyor. Singapur’la adım attığımız bu pazarda kalıcı olmaya kararlıyız.”

 

BAKMADAN GEÇME!