Kastamonu'da havaalanı heyacanı

Güncelleme Tarihi:

Kastamonuda havaalanı heyacanı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2010 14:50

18 yıldır hiç uçak inmeyen ve hatta düğün salonu olarak bile kullanılan Kastamonu Havalimanı’nın, Kasım 2010 tarihinde hizmete girmesinin planlanması konusunda yapılan açıklamalar, Kastamonulu turizmcileri heyecanlandırdı.

Haberin Devamı

Kastamonu’daki Kurşunluhan Hotel’in ortaklarından Selami Çelebioğlu, “Kastamonu Havalimanın hizmete giriyor olması, bölgemiz turizmine çok büyük bir ivme kazandıracaktır. Zira, havalimanın, Kasım 2010 tarihinde açılacak olduğunu duyduğumuzda, turizmciler olarak çok heyecanlandık. Nitekim, bu yıl, firma olarak yaptığımız girişimlerin ardından, Kasım ayındaki İngiltere WTM Fuarı’na, kendi standımızın dışında, bir de Kastamonu standı alarak katılıyoruz. Havalimanı sayesinde; İngiltere başta olmak üzere, dünyanın dört bir yanından kentimize getireceğimiz misafirlerimizi ağırlayabileceğiz” dedi.

7 bin yıllık tarihi ve kültürü, doğal güzellikleri, kanyonu gibi özellikleriyle Kastamonu’nun bir turizm cenneti olduğunu kaydeden Selami Çelebioğlu, Kastamonu’ya uçuşların  başlamasıyla, yerli turistin de yoğun ilgi göstereceğini açıkladı.
 
ERTELENEN YATIRIMLAR, YENİDEN GÜNDEME GELİYOR
 
Kurşunluhan Hotel’in ardından, özellikle Amerikalı ve Avrupalı turistlere yönelik, ‘eko-turizm çiftliği’ projelerinin olduğunu belirten Selami Çelebioğlu, “Kastamonu, sahip olduğu potansiyeli ile eko-turizmin dünyadaki en önemli bölgelerinden biri. Bu güzellikleri, hem yerli hem yabancı misafirlerimizle paylaşmak için ‘eko-turizm çiftliği’ projesini planlamıştık. Ancak, ulaşımın ciddi bir sıkıntı olması nedeniyle projeyi belli bir süreliğine ertelemiştik. Şimdi şirket olarak, ‘eko-turizm çiftliği’ projesinin yatırımını yeniden gündeme alacağız. Zira havalimanının hizmete girecek olmasıyla, birçok yatırımcı, yönünü Kastamonu’ya çevirecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sahibi olduğu Merlin Travel Group bünyesindeki Tivoli Turizmin bir şubesini Kastamonu’ya açmak için tüm hazırlıkları bitirdiklerini ve Haziran ayı içinde açılışı yapmayı planladıklarını kaydeden Selami Çelebioğlu, artık Kastamonu’nun turizmde hak ettiği yeri alması gerektiğini ve havalimanının hizmete girmesiyle de bu sürecin hızlanacağını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!