Kaskoda ucuz fiyat riskli

Güncelleme Tarihi:

Kaskoda ucuz fiyat riskli
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 1999 00:00

Haberin Devamı

Sezgin Noyan, ucuz kasko yaptıranların risk aldıklarını söyledi. Noyan, şirket seçiminde dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

İsviçre Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Noyan, kasko yaptıranları uyardı. Sigorta sektöründe serbest rekabetin yanlış yorumlanmasıyla, her şirketin farklı teminatlar uyguladığını belirten Noyan, ‘‘Şirketlerarası uygulama farklılıkları her yönüyle doğru değerlendirilmezse ucuz şirketi seçmek pahalıya mal olabilir’’ dedi.

Noyan, şöyle devam etti:

‘‘Kasko poliçelerinde şirketler arasında fiyat farklılıkları olabiliyor. Şirket seçiminde sadece prim baz alındığı taktirde, hasar anında veya poliçe yenileme aşamasında ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalınması kaçınılmazdır. Sigorta yaptırırken ucuz fiyat veren sigorta şirketi tercih edilirse yaşanabilecek sıkıntılar neler olabilir? Örneğin; ucuz bir kasko poliçesinin yenilenmesinde yıllar içerisinde yüzde 60'lara kadar varan hasarsızlık indiriminin tatbik edilmediği veya çok daha düşük oranda uygulandığı; teminat kapsamında terör, sel-seylap gibi teminatların olmadığı, bazı şirketlerin poliçelerinde ise tatbik edilecek muafiyetin bile farklılık arz ettiği gözleniyor. Bazı şirketlerde muafiyet enflasyona endekslidir. Kimi şirketlerde hasar bedeli üzerinden düşülen muafiyet, bazılarında aracın sigorta bedeli üzerinden uygulanıyor. Şirketler arasında kıyaslamanın doğru yapılabilmesi için verilen enflasyon teminat oranlarına da dikkat etmek gerekir.

Kasko branşında, prim ödemelerinde 5 eşit taksit yapmak yerine 3 taksit yapan veya ödeme miktarını peşin isteyen şirketler var. Ayrıca seçim yapılırken teminatların aynı olması durumunda dahi şirketin likiditesi, sermayesi, kárlılığı, piyasa payı gözardı edilmemeli. Şirketlerarası uygulama farklılıkları her yönüyle doğru değerlendirilmezse, fiyatı ucuz olan şirketi seçmenin pahalıya mal olabileceği ortadadır.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!